Sivas’ta Matem Ceminde Katılımcılar Göz Yaşlarını Tutamadı

Sivas’ta Matem Ceminde Katılımcılar Göz Yaşlarını Tutamadı

Sivas'ta Muharrem ayı sebebiyle düzenlenen iftar programının ardından yapılan 'matem cemi' sırasında katılımclar göz yaşlarını tutamadı.Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in şehit edildiği Muharrem ayının 10. gününde her yıl...

Sivas'ta Muharrem ayı sebebiyle düzenlenen iftar programının ardından yapılan 'matem cemi' sırasında katılımclar göz yaşlarını tutamadı.

Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in şehit edildiği Muharrem ayının 10. gününde her yıl olduğu gibi matem cemi yapıldı. Cem Vakfı'nın ev sahipliğinde yapılan programa il protokolü ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

"KERBELA'DAN DERS ALMIYORUZ"

Programda konuşan Vali Alim Barut, Kerbela olayından ders alınmadığı için günümüzde insanlığa yakışmayan bir sürü vahşet olayının yaşandığına dikkat çekti. Vali Barut, “Demek ki biz Kerbela'dan ders almamışız, biz tüm peygamberler zincirinden ders almamışız. Yapmamız gereken onları rahmetle, şükranla anacağız ama bir daha Kerbelalar olmaması için, bir daha da zulümlerin yeryüzünde olmaması için çalışmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu

Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız ise Alevilik inancına göre, “Muharrem ayı, Allah’ın rızasını kazanmak, toplumsal birliği güçlendirmek, zulme ve haksızlığa karşı çıkmak, mazlumdan yana olmak için özü dara çekme ayıdır.” ifadelerini kullandı.

Cemevi dedesi Abdullah Atmaca’nın duasının ardından Matem Cemi'ne geçildi. Burada Muharrem ayında Kerbela'da şehit edilen Hz. Hüseyin ve diğer şehitler için gözyaşı döküldü.

Ailevi dedelerinin yönettiği cemde Vali Alim Barut ile Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Komutanı Okşin Akşit ile protokol üyeleri de yer aldı. Kerbela ve Hz. Hüseyin ile ilgili bilgi verilirken Hz. Peygambere salavatlar getirildi, bol bol dua edildi. Mersiyelerin okunduğu cemde gözyaşları sel oldu. Matem cemine katılan Vali Alim Barut’un eşi Miyase Barut’un da gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.