Sivas'ta Kobani Açıklamasına Karşıt Görüşlü Gençler Tepki Gösterdi

Sivas'ta Kobani Açıklamasına Karşıt Görüşlü Gençler Tepki Gösterdi

Sivas’ta Kobani bahanesiyle Cumhuriyet Meydanında açıklama yapmak isteyen Demokrasi Platformu (KESK) üyelerine karşıt görüşlü gençler tepki gösterdi. Çevik Kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı olay sırasında tepkilerin...

Sivas’ta Kobani bahanesiyle Cumhuriyet Meydanında açıklama yapmak isteyen Demokrasi Platformu (KESK) üyelerine karşıt görüşlü

gençler tepki gösterdi.

Çevik Kuvvet polislerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı olay sırasında tepkilerin artması üzerine polislerin çemberi altında açıklamayı tamamlayan KESK üyeleri, Emniyetin sağladığı otobüsle alandan ayrılabildi. Bu sırada otobüsün ayrılışı sırasında ortalık karıştı. Polisin müdahalesiyle yatıştırılan gençler daha sonra sloganlarla yürüyerek dağıldı. Çevik kuvvet polisleri olay sonrası “Vatan sana canım feda” sloganlarıyla yürüyüş yaptı.

Ülke geneline yayılan Kobani protestoları Sivas’ta da yaşandı. Demokrasi Platformu üyeleri, Eğitim-Sen önünden Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Burada sloganlar atarak açıklama yapan KESK üyeleri IŞID ve Ak Parti’ye tepki gösterdi. Emniyetin geniş güvenlik önlemleri aldığı olay sırasında bazı vatandaşlar, ferdi olarak tepki gösterse de asıl tepki açıklama sırasında alana gelen Ülkü Ocaklarına mensup gençlerden geldi. Kısa bir gerginliğin ardından yatışan ortalık, tepkiler üzerine yeniden gerildi. Tepkilerin artmasıyla KESK üyeleri Çevik Kuvvet ekipleri tarafından çembere alınarak güvenliğe alındı.

Sloganlarla gruba tepki gösteren Ülkü Ocaklarına mensup gençler bekleyişe geçerken, Alperen Ocaklarına mensup gençler de meydan da toplandı. Bu sırada Kent Meydanı ve Atatürk Caddesi trafiğe kapatıldı.

Emniyet birimleri açıklamaları biten grubu alandan ayrılmak istemedi. Müdürü Turgay Çalışkan ve birim müdürleri her iki grupla da görüşerek yatıştırmaya çalıştı.

Emniyet tarafından alana getirilen otobüse bindirilen KESK üyeleri alandan hareket ettiği anda ortalık karıştı. Ülkü Ocakları ve Alperen Ocakları üyelerini polisler engelledi. Yatıştırılan ülkücü gençler Atatürk Caddesi boyunca sloganlar atarak dağıldı. Slogan atarak yürüyen gençleri vatandaşların da alkışladığı görüldü.

ÇEVİK KUVVET POLİSLERİ YÜRÜDÜ

Olayların sona ermesiyle birlikte Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin, Çevik Kuvvet polislerini nizami bir şekilde slogan attırarak yürütmesi dikkat çekti. Askeri yürüyüş düzeninde ilerleyen polisler “Vatan sana canım feda” sloganları atarak Atatürk Caddesine doğru yürüyüşe geçti. Vatandaşların alkışları altında yürüyen Çevik Kuvvet Polisleri 4 yol kavşağına kadar yürüdükten sonra dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.