Sırrı Sakık, Konuşurken Atılan Taştan Son Anda Kurtuldu

Sırrı Sakık, Konuşurken Atılan Taştan Son Anda Kurtuldu

Muş’ta, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto için düzenlenen yürüyüşe ve eylemlere katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, gazetecilere açıklama yaptığı esnada atılan taştan son anda kurtuldu. Kimin attığı belli...

Muş’ta, IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını protesto için düzenlenen yürüyüşe ve eylemlere katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, gazetecilere açıklama yaptığı esnada atılan taştan son anda kurtuldu. Kimin attığı belli olmayan taş, Sakık’ın arkasında bulunan bir kişinin kafasına isabet etti.

Şehirler arası Dörtyol kavşağında bulunan Necmettin Dede Parkı önünde gazetecilerle bir araya gelerek olaylar hakkında bilgi veren Sırrı Sakık, çözüm sürecini değerlendirdi. Çözüm sürecinin karşılıklı güvenle olacağını ifade eden Sakık, görüşmelerin müzakereye dönüştüğü bir sürecin yaşandığının altını çizdi. Sakık, barış için çok büyük emekler sarf ettiklerini söyledi. Kobani’de olan bitene halkın tepki gösterdiğini kaydeden Sakık, şunları söyledi: "Eğer siz Sayın Öcalan'la görüşmeleri sürdürürseniz, görüşmelerin müzakereye dönüştüğü bir süreci yaşıyorsanız, sizin IŞİD çeteleriyle Kürt siyasal hareketini aynı kefeye koymanız barışın ruhuna terstir. Yani barış yumrukların sıkılmasıyla değil, barış birbirinizi aynı kimliğinizle kabul etmektir. Siz bir taraftan barışı inşa ederken, bir taraftan da PKK ve IŞİD'i o cellatları yan yana koyduğunuzda barışta çok fazla samimi olmadığınızı halk görüyor. Bu insanların büyük bir çoğunluğu barış için çok emek sarf etti. Barışın bu topraklarda yeşermesi için çok büyük çabalarımız oldu. Bundan sonra aynı çabalarımız devam edecek. Ama Kobani'de olup bitenlere bu halk tepki gösteriyor, göstermek zorundadır."

Kobani’deki duruma herkesin tepki göstermesi gerektiğini vurgulayan Sakık, "Hepimiz de bunun için tepki göstermeliyiz. Yani sadece Kürtler değil, bu coğrafyada yaşayan bütün insanlar bu cellatlara karşı tepki göstermelidir." şeklinde konuştu.

Sırrı Sakık, gazetecilere açıklama yaptığı esnada atılan taştan son anda kurtuldu. Kimin attığı belli olmayan taş, Sakık’ın arkasında bulunan bir gencin kafasına isabet etti. Genç, taşı atanların üzerine yürüyerek tepki gösterdi. Genç, etraftakiler tarafından yatıştırıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.