Singapur Başbakanı 24 Yıl Aradan Sonra Ankara'ya Geliyor

Singapur Başbakanı 24 Yıl Aradan Sonra Ankara'ya Geliyor

Singapur Başbakanı Hsien Loong Lee, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davetine icabetle 24 yıl aradan sonra 14 Ekim'de Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.Başbakanlık'tan yapılan yazılı bilgilendirmede; Başbakanlık düzeyinde 24 yıl...

Singapur Başbakanı Hsien Loong Lee, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun davetine icabetle 24 yıl aradan sonra 14 Ekim'de Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı bilgilendirmede; Başbakanlık düzeyinde 24 yıl sonra Türkiye’de gerçekleştirilecek resmi temaslar çerçevesinde Davutoğlu ile Başbakan Lee başkanlıklarındaki heyetler arası görüşmelerde ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslar arası konuların ele alınacağı belirtildi.

Başbakan Lee’nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edileceğine işaret edilen açıklamada, "Ziyaret vesilesiyle, Singapur ile ilişkilerimizin stratejik ortaklık düzeyine çıkartılmasına ilişkin Ortak Bildirge ile Tarım Alanında İşbirliğine İlişkin Niyet Mektubu imzalanması öngörülmektedir. İstanbul’da Türkiye-Singapur İş Konseyi toplantısı da gerçekleştirilecektir." denildi.

Başbakan Lee’nin ziyareti ile Singapur ile ilişkilerde yakalanan ivmenin devam ettirilmesi ve iş birliğinin güçlendirilmesine katkı sağlanacağı ifade edildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.