Simit satarak hayata tutunuyor

Simit satarak hayata tutunuyor

Konya'da sonradan görme engelli olan 55 yaşındaki Haşim Yıldız, bütün engellere rağmen hayata tutunabilmenin ağır mücadelesini veriyor.

İki gözü görmediği halde helal para kazanmak ve evini geçindirmek için simit satan Yıldız'ın gözü, eli, kulağı beyaz bastonu oluyor. Konya halkı, engelli simit satıcısını azminden dolayı tebrik ederken; Yıldız, kırmızı simit arabasıyla çoğu yeri gezip müşterisini bekliyor. Beyaz baston eşliğinde kırmızı simit arabasını süren Yıldız'a karşıdan karşıya geçerken, kaldırımdan inerken genellikle Konya halkı yardım ediyor. Güne sabahın erken saatlerinde başladığını, satmak için arabasıyla simit aldığını söyleyen ve azmiyle insanlara örnek olan görme engelli Haşim Yıldız, "Çalışmak zorundayım" dedi. Bir ara Konya'dan bisikletle Ankara'ya gittiğini, yaşadığı bir olaydan dolayı da gözlerini kaybettiğini aktaran Yıldız, "Ben, çalışmak zorundayım. Paramı helalinden kazanmak zorundayım. Gözlerim görmese de nefes alıp verdiğim süre içinde bir şekilde çalışmanın mücadelesini vermek zorundayım" şeklinde konuştu.

"Sadece simit satarak geçiniyorum" diyen Yıldız, daha sonra şunları kaydetti: "Simitleri kırmızı küçük arabamla satıyorum. Karşıdan karşıya geçerken, kaldırımdan inerken, gitmek istediğim yere giderken, sıkıntı çekersem etrafımda kim varsa bana yardımcı oluyorlar ve ellerini uzatıyorlar. Allah, duyarlı herkesten razı olsun. Bana 'Bu halinle nasıl simit satıyorsun' diyenler de oluyor. Halime şükrediyorum. Dedim ya son nefesime kadar mücadeleyi bırakmayacağım. Benim iki gözümün görmemesine rağmen, hayattan bağımı kesmemem bazı sağlıklı insanlara da örnek oluyormuş. Görme engelli birisi için çalışmak, hayatını devam ettirmek kolay değil. Çalışırken çok zorlanıyorum. Zorluk ne olursa olsun, başarılı olmam gerektiğinin de bilincindeyim. Konya'da hayat engelliler için zor. Engelli bireylere değer verenler kadar destek olmayanlar da var. Her insan bir değil. Konya'da hayvanların bile barınak evi var ama engellilerin barınak evi, onlara ait bir tesis yok. Sosyal hizmetlerden yararlanamıyoruz. Bazı insanlar bize el uzatırken bazı insanlar bize engel oluyor. Kaldırımına araç parkedenler kadar, engelliler için dizayn edilmiş sarı yürüme şeritlerini kıranlar da var. Halimize şükür ama hayat bizim için bir imtihan yeri. Herkes, kendi imtihanını yaşıyor. Sabretmek ve şükretmek gerekir."

ÇAĞRI MEREDOV

3-1-059.jpg3-2-055.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum