Şimdi de Ali Zitouni

Şimdi de Ali Zitouni

Konyaspor’da Belek kampı günde çift antrenmanla devam ediyor. Yeşil-beyazlılar da forvet arayışı sürerken, gündeme şimdi de Antalyaspor’un Tunuslu oyuncusu Ali Zitouni girdi. Polonyalı ise bekleniyor

İkinci yarı hazırlıklarını sürdüren Konyaspor’un Antalya kampı devam ediyor. Yeşil-beyazlılar önceki gün ve dün yaptığı çalışma ile Belek kampında 11.günü geride bıraktı. Teknik direktör Ziya Doğan'ın gözetiminde yapılan antrenmanda Peter Grajciar ve Ali Dere bir süre yürüyüş yaptıktan sonra salonda çalışırken, Veli Acar, Mehmet Sedef ve Montano fizyoterapist eşliğinde takımdan ayrı çalıştı. Düzkoşu, ısınma hareketleri ve 5'e 2 ile başlayan antrenman, top tekniğine dayalı pas çalışması, yarı sahada çift kale maç ve şut çalışmasının ardından yapılan açma-germe hareketleri ile sona erdi. Takımımız sabah çabukluk ve koordinasyon çalıştı Yeşil-beyazlılar, dün sabah yaptığı antrenmanla Belek devre arası kamp çalışmalarına devam etti. Ziya Doğan gözetiminde yapılan antrenman düzkoşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Erdinç, Veli, Mehmet Sedef, Montano ve Peter Grajciar takımdan ayrı olarak 15’er dakikadan 2 seri tempolu koşu çalışması yaptı. Diğer oyuncular ısınma hareketlerinin ardından saha etrafına kurulan istasyonlarda çabukluk ve dayanıklılık çalışması ve ayak tenisi oynadıktan sonra açma-germe hareketleri ile antrenmanı tamamlarken, tempolu koşu çalışması gerçekleştiren oyuncular, kaleciler Ercüment, Orkun ve Mariusz’un koruduğu kalelere gol çalıştı. Arminia Bielefeld ile oynanan maçta omzundan sakatlanan ve MR’ı çekilen Ali Dere ise fizyoterapist eşliğinde çalıştı.
KONYASPOR, ALİ ZİTOUNİ SESLERİ
Konyaspor, Medical Park Antalyaspor'un Tunuslu futbolcusu Ali Zitouni'ye talip oldu. 4 sezondur kırmızı-beyazlı forma ile mücadele eden Zitouni, santrafor ve kanatlarda oynuyor.İyi derece Türkçe bilen futbolcu geçtiğimiz günlerde Türk bir bayanla nişanlanmıştı. 29 yaşındaki Ali Zitouni, Antalyaspor'da genellikle orta saha veya sağ açık bölgelerinde forma giydi. Yaptığı asistlerle dikkat çeken Zitouni ile ayrıca Sivasspor'un da ilgilendiği öğrenildi. Sivasspor'un Teknik Direktörü Rıza Çalımbay geçtiğimiz sezon Eskişehirspor'a Zitouni'yi transfer etmek istemişti. Kırmızı-beyazlı forma ile 4 sezonda 13 kupa ve 111 lig maçında forma giyen Zitouni, 18 gol attı. Tunuslu Ali Zitouni'nin Antalya ve Ankara'ya yakın olması nedeniyle Konyaspor'un teklifine sıcak baktığı öğrenildi.
KAMPTA 11 GÜN GERİDE KALDI
2010-2011 sezonunun ilk yarısını 14 puanla 16.sırada tamamlayan ve küme düşme korkusunu yaşayan takımlardan olan Konyaspor, devre arası kamp hazırlıkları için gittiği Belek’te 11.günü tamamladı. Kadrosundan 13 oyuncu ile yollarını ayıran ve A2 Takımından Mustafa Sayan, Tolga Ünlü, Mehmet Yeniler takviye kadrosuyla devre arası kampına başlayan yeşil beyazlılar geride kalan 11 günde daha çok kondisyon, çabukluk, dayanıklılık ve taktik antrenmanlara ağırlık verirken, bir de özel karşılaşma oynadı.
Ligde kalma hedefleri doğrultusunda kadrosunu takviye etmek isteyen Konyaspor’da, ilk yarının tamamlanmasının ardından gündeme pek çok oyuncu gelirken bu oyunculardan Ali Turan ve İbrahim Dağaşan Antalyaspor’a, Gökhan Ünal İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a gitti.
Yaklaşık 1 aydır gündemde olan Beşiktaşlı Fatih Tekke konusunda yüksek bonservis ve transfer ücretine, Portsmouth’dan Utaka’nın transferinde ise eşine takılan Konyaspor, bugüne kadar sadece Ankaragücü’nden Barbaros Bahadır Barut, Polonya’nın Wisla Karakow takımından kaleci Mariusz Pawelek ve Galatasaray’dan Musa Çağıran ile yine Galatatasaray A2 Takımından Emre Yüksektepe’yi renklerine bağladı.
Kadroya takviye konusunda beklentilerin gerisinde kalan Konyaspor’da, sıkıntılara bir de kampta yapılan çalışmaların ağırlığını kaldıramayan oyuncular Veli, Erdinç, Mehmet Sedef, Montano’nun sakatlıkları ve antrenmanlardan geride kalması eklenince herşey bir anda sıkıntılı döneme geri döndü. Belek kampındaki ilk özel maçında Almanya Bundesliga 2 takımlarından Arminia Bielefeld ile karşılaşan yeşil beyazlılar, as oyuncularla çıktığı maçın ilk yarısında rakibine oranla etkili olurken, genç oyuncu ağırlıklı oyuncularla oynadığı ikinci yarıda kalesinde gördüğü 2 golle rakibine 2-0 mağlup oldu. Antrenmanların dozu artan Konyaspor, Belek kampının 2.maçında Hollanda takımlarından Williem 2 ile 11 Ocak 2011 Salı günü karşılaşacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.