Sıkıntılı Günler Geçiren Çiftçi, Bu Yıl Mahsulden Ümitli

Sıkıntılı Günler Geçiren Çiftçi, Bu Yıl Mahsulden Ümitli

Son yıllardaki kuraklık nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler, bu yıl ekim zamanının gelmesiyle başlayan yağmurlardan dolayı ektikleri ürünlerden ümitli. İç Anadolu’nun yüksek bölgelerinde ekilen ekinler yeşermeye başlarken geçen...

Son yıllardaki kuraklık nedeniyle zor günler geçiren çiftçiler, bu yıl ekim zamanının gelmesiyle başlayan yağmurlardan dolayı ektikleri ürünlerden ümitli.

İç Anadolu’nun yüksek bölgelerinde ekilen ekinler yeşermeye başlarken geçen yıl topraktan yüzde 40 kayıpla filiz veren buğday ve arpa gibi ürünler, bu yıl kayıpsız çıkıyor. Bu durum çiftçileri ümitlendiriyor. Çiftçi Mustafa Akın, eylül ayında yörenin oldukça iyi yağış aldığını belirtirken yağışların durmasıyla birlikte bazı ürünlerin ekimini yaptıklarını söyledi. Ektiği ürünlerin filiz vermeye başladığını söyleyen Akın, "Bu yıl inşallah yağışlar böyle gider. Ürünlerin bakımında daha titiz davranacağız. Rekoltemiz yüksek olur inşallah." şeklinde konuştu.

Akşehir Ziraat Odası Başkanı Galip Yavaş, önceki yıllardaki kayıplardan dolayı çiftçilerin zor günler geçirdiğini ve bazılarının hala geçen yıldan esnaflara gübre borçları bulunduğunu kaydetti. Bu yıl ekim sezonunda başlayan yağmurların çiftçileri sevindirdiğini kaydeden Yavaş ‘’Toprak ekim için çok güzel bir hal aldı. Ekimden sonra da böyle giderse bu yıl çiftçilerimiz rahat bir nefes alır inşallah’’ ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.