Sigortadan dertliyiz

Sigortadan dertliyiz

Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Aylardır başta şoför esnafımız olmak üzere araç sahibi olan tüm vatandaşlarımız trafik sigortasından dert yanmaktadır. Hükümet ise olan biteni sadece izliyor” dedi

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, TBMM’nde Torba Tasarı görüşmelerinde “Trafik Sigortası Primlerindeki Fahiş Artış” üzerine konuşma yaptı. Kalaycı, “Zorunlu trafik sigortası primlerindeki fahiş artışlar araç sahiplerini çileden çıkarmış, sigortasını attırmıştır. Sigorta fiyatları, yoğun tepkilere rağmen, hiç düşmediği gibi daha da artış göstermiş ve bu yüzden milyonlarca kişi sigorta yaptırmaktan kaçınmış durumdadır. Trafik sigorta poliçeleri, neredeyse araçların kasko sigortasına eşdeğer bedellere çıkmıştır. Sigorta primlerindeki fiyat karmaşası, keyfî uygulamalar ve kontrolsüzlük vatandaşı mağdur etmiştir” diye konuştu. Hükûmetin olan biteni bugüne kadar seyretttiğini, gerekli tedbirlerini almadığını söyleyen Kalaycı, şunları söyledi: “Ulaştırma Bakanı şoför esnafına 'Bu sigorta işi konusunda çok haklısınız, yerden göğe kadar haklısınız' demiştir. Bakanın bakışı böyle, 'Haklısınız ama alacağınız yok' demek istiyor. Bakan 'Bu işi bir düzene intizama sokacağız, bunun kararını aldık' demiştir ama bu tasarıyla getirilen düzenlemeler vatandaşı umursamayan, sigorta şirketlerini kollayan bir mahiyet arz etmektedir. Maliye Bakanı da 'Sigorta şirketleri zarar ettiği için prim artırıyorlar' diye bir tespitte bulunmuş, bir anlamda, bu tasarıda trafik sigortasıyla ilgili yapılan düzenlemelerin gerekçesini ortaya koymuştur. Hükûmetin bakanları gerçekten bakıyor ama keyfî uygulamaları, katlanarak artan fahiş sigorta primlerini görmüyor, sigorta şirketlerinin zararını vatandaşın sırtından nasıl kapatırım, onun hesabını yapıyor.”

SİGORTASI PRİMLERİ DAHA DA ARTACAK

Tasarının prim tutarlarını düşürmeyeceğini, aksine fiyatları daha da yükselteceğini söyleyen Kalaycı, sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle şoför esnafını mağdur edecek, taksi ve dolmuş plakalarının haczine sebebiyet verecektir. Vatandaş yerine sigorta şirketlerinin kâr marjını esas alan düzenlemeler hem adil değildir hem de Anayasa'ya aykırıdır. Bu yanlıştan dönülmeli, trafik sigorta primlerini makul düzeye indirecek düzenleme yapılmalıdır. Sigorta sisteminin sağlıklı ve rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamak için öncelikle denetim sistemi etkin hâle getirilmeli, fiyat karmaşası ve keyfî uygulamalar önlenmeli, mağdur olan vatandaşların tazminatlarını azaltmak yerine primlerden yapılan kesintilerden vazgeçilmelidir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.