Sıcak havada en pratik serinleme yöntemi belli oldu! Klimaya gerek kalmayacak

Sıcak havada en pratik serinleme yöntemi belli oldu! Klimaya gerek kalmayacak

Türkiye'de son yıllarda hava sıcaklıkları zirveyi gördü. Vatandaş, klima olmadan serinlemenin yollarını arıyor. Sıcak havada en pratik serinleme yöntemleri açıklandı.

Yaz aylarının gelmesiyle hava sıcaklıkları zirveyi gördü. Aşırı sıcaklarda arabada, evde ya da işte oturmak bir eziyete dönüşebiliyor. Ankara ve Konya gibi şehirlerde bile Antalya ve Adana seviyesinde yüksek sıcaklıklar kaydediliyor. Vatandaş en pratik serinleme yöntemlerini araştırıyor.

cam-fiyimi.jpg

PERDE VE FİLM TERCİH EDİN

Arabada serinlemeye en büyük katkıyı sunan şüphesiz güneş koruyucu perdeler ve filmler kullanmak. Güneş ışınlarını iten yapısıyla bilinen güneş filmlerini aracınıza taktırabilirsiniz. Taşınabilir fanlar sayesinde kısa süreli olsa da esintili ortam oluşturabilirsiniz. Böylece yaprak kımıldamazken serinliğin tadını çıkarabilirsiniz.

koltuk-393.jpeg

SERİNLETME CİHAZLARI YAYGINLAŞIYOR

Koltuk serinleticiler son zamanlarda popüler oldu. Evde, işte ve arabada koltuk serinletme kılıfları kullanabilirsiniz. Hava akışı sağlayan bu kılıflar sayesinde daha rahat ortam sağlamış olursunuz.

klima.jpg

KLİMA EN MANTIKLI ÇÖZÜM

Serinlemek için birçok yöntem var ancak en etkilisi yine klima. Hava sıcaklıklarının 40 dereceye dayanmasıyla klimaya olan ilgi arttı. Aşırı sıcaklarda bile bunalmak istemiyorsanız evinize, iş yerinize ve arabanıza klima taktırabilirsiniz. Klimada en dikkat edilmesi gereken husus ise karşısında durmamak. Halk arasında 'klima çarptı' şeklinde tabir edilen durumdan korunmak için önleminizi alın.

Kaynak:Haber Merkezi