Sgk’dan Esnafa Borç Yapılandırma Uyarısı

Sgk’dan Esnafa Borç Yapılandırma Uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü tarafından Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (Adana ESOB) sigorta pirim borçlarının yeniden yapılandırması ile ilgili süreç hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Adana İl Müdürlüğü tarafından Adana Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde (Adana ESOB) sigorta pirim borçlarının yeniden yapılandırması ile ilgili süreç hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda SGK İl Müdürü Kaşif Kılıç ve yardımcılarının sunumuyla 6552 sayılı Kanunla SGK’nın Alacakları Açısından Getirilen Borçların Yapılandırması hakkında bilgi verildi.Birikmiş borçları olanların bu yasadan yararlanmasını isteyen Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık, “Yeni çıkan bu yasadan ötürü, bütün üyelerimiz borçlu değil, ama bir kısmı borçlu durumda. Bizler de temsil ettiğimiz üyelerimizi, teknolojiyi de kullanarak bilgilendirmeliyiz ki, bilgi sahibi olsunlar, birikmiş borcu olanlar da yasadan yararlansınlar.” dedi.

SGK İl Müdürü Kılıç da Torba Yasa’nın kamuoyunda çok tartışıldığını ve nihayetinde yasalaştığını hatırlattı. Esnaflar ve sanatkarlar için hayırlı olmasını dileyen Kılıç, “3 aylık bir süre var önümüzde. Herkese ulaşmak istiyoruz. İlçeleri ziyaret ediyoruz. Kaymakamlarımızla görüştük, köylerde de cami hoparlörlerinden de vatandaşlara duyurulsun istedik. Adana’da yanında sigortalı çalıştıran 70 bin esnafımız var. Adanalı esnaf ve sanatkârlarımız için de hizmetimizi vereceğiz. Emeklilik işlemleri için bankalar ile de bir protokol imzalayacağız. 10 – 15 güne kadar netleşecek. Bu fırsatı kaçırmayın. Borcunu taksitlendiren esnaf ve sanatkârlar, sağlık yardımlarından faydalanmaya başlayabilecek. Aylık bağlamada sıkıntı olmaz, en geç bir ay içerisinde aylık bağlıyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.