Seyyarcılığı Protesto İçin Palamudun Tanesini 5 Liradan Sattılar

Seyyarcılığı Protesto İçin Palamudun Tanesini 5 Liradan Sattılar

Zonguldak’ta balıkçı esnafı, sokakta seyyar satışı protesto etmek amacıyla ilginç bir eyleme imza attı. Merkez balık Çarşısı’nın önündeki kaldırıma seyyar tezgah açan esnaf, palamudun tanesini 5 liradan satarak seyyarcılığı protesto...

Zonguldak’ta balıkçı esnafı, sokakta seyyar satışı protesto etmek amacıyla ilginç bir eyleme imza attı. Merkez balık Çarşısı’nın önündeki kaldırıma seyyar tezgah açan esnaf, palamudun tanesini 5 liradan satarak seyyarcılığı protesto etti.

    Merkez Balıkçılar Çarşısı’nda 10 esnaf, belediye yetkilileri ve bazı zabıta görevlilerinin sokakta seyyar balıkçılığa göz yumduğunu ileri sürerek kaldırımda açıktan balık satma eylemi başlattı. Balıkçılar, palamudun tanesini 5, çinekopun kilosunu ise 10 liradan sattı. Taze ve ucuz balık satıldığını duyan vatandaşlar ise merkez balık çarşısının önüne akın etti. Kimi torbalarla, kimisi ise kasalarla palamut aldı.

    Palamudun tanesini 5, çinekopun kilosunu ise 10 liradan satan balıkçı esnafı, belediye ve diğer görevlilere ateş püskürdü. Tanesi 5 liradan palamut satıldığını duyan vatandaşlar ise balık çarşısı önündeki satış alanına akın etti. Vatandaşlar poşet dolusu balık alırken, kimisi ise kasalarla balık almanın sevincini yaşadı. Taze balığı ucuz fiyata almanın sevincini yaşayan vatandaşlar, evinin yolunu tuttu.

    38 yıllık balıkçı esnafı Bayram Yılmaz, “Bu bir protestodur. Bu bir haykırıştır. Sokakta bu işler bize yakışan şeyler değil aslında. Biz esnafız, sokak satıcısı değiliz. Şehirde her taraf balıkhane olmuş, biz enayi miyiz? Her gün 200 lira personel, elektrik parası verip devlete vergimizi ödüyoruz. Bizim vergimizle birlikte maaş alan yetkililer, bizden yana olacağına sokaktaki seyyar balıkçıyla oluyor. Bize Avrupa Birliği standartları, hijyen kuralları diyorlar, caddede balık satıldığı zaman Sağlık, Tarım müdürlükleri ve zabıta ekipleri müdahale etmiyor. O kadar giderim olacak, sokakta adam 10 kasa alıp para kazanacak, ben de burada müşteri bekleyeceğim. Böyle bir şey olur mu?” dedi.

    Ucuz balık almanın sevincini yaşayan vatandaşlar ise “Bu ilk defa oluyor. Duyan geliyor. Ben de arkadaşlardan duydum ve balık aldım. Normalde bu balık ilk çıktığında tanesi 15 ve 20 liradan satılıyordu. Şu anda 5 liraya kadar düştü. Halk bolca yesin.” şeklinde konuştu.

    Balıkçı Ali Bayrak, "Balık süper. 5 liraya palamut satıyoruz. Belediye görevlilerini protesto ediyoruz. Sokaklarda her taraf balıkçı dolu, biz dükkanda sinek avlıyoruz. Vergimizi ödüyoruz, personel çalıştırıyoruz, su parası veriyoruz, seyyar balıkçılar önümüzde balık satıyor biz yatıyoruz. Buna tepki göstermek amacıyla biz de dışarıda zararına balık satıyoruz. Balık çarşısında 10 esnafız, ama çalışanlarla beraber 50-60 kişi oluyor. Bugün balık bedava, müşteriye hizmet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    Belediye görevlilerine tepki gösteren balıkçılar, “Seyyar balıkçılara izin veriyorlar, gelsin bizden alsınlar. Bu ekmek kavgası” ifadesini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.