Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Seydişehir Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı

Seydişehir Belediyesi Yöresel Ürünler Pazarı

Yakın zamana kadar son durak konumunda olan Seydişehir, Antalya yolunun ulaşıma açılması ile yılda yaklaşık 5 milyon aracın geçiş yaptığı yerleşim birimi haline geldi.

Seydişehir’ in kanaat önderleri başta olmak üzere halk olarak da yolun kıymetini anlayamadık. Geçen araçları sadece izledik, bu önemli potansiyeli ekonomiye yansıtamadık.

Yolun ulaşıma açıldığı tarihten itibaren sürekli konuştuk, iş icraata gelince bir adım dahi atamadık.

ÜRETMELİYİZ

Geçen yıl Ağustos ayından sonra yaşadığımız ekonomik kriz toplumun her kesimini derinden etkiledi. Krizin etkilerini gidermek için Hükümet yetkilileri gerekli önlemleri alıyor, yeni paketler, krediler halkın istifadesine sunuluyor.

Ancak krizin etkileri bir türlü giderilemiyor, ne kadar süre de tamamen giderileceği kamuoyunda da merak ediliyor.

Üretmediğimiz müddetçe içinde yaşadığımız krizin etkilerinin ortadan kalkmayacağı toplumun her kesimi tarafından biliniyor.

Ancak, her tedbiri Hükümet ten beklememek de gerek. Yerleşim birimleri kendi dinamiklerini, imkanlarını kullanarak üreterek, ülkenin gayri safi milli hasılasına katkı yapabilir.

Konya-Seydişehir yolu bölünmüş yol olarak ulaşıma açıldı, Seydişehir-Manavgat arasında yer yer bölünmüş yol çalışmaları devam ediyor, Alacabel tünelinde yeniden çalışmalar başladı, bütün bu gelişmeler yoldaki araç sayısının artacağının göstergesi.

Bu sebeple, Seydişehir’ in üreterek, kendi dinamiklerini ve imkanlarını kullanma zamanı geldi de geçiyor.

YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARI

Belediye öncülüğünde çevre yolunda yöresel ürünlerimizin satılacağı modern bir çarşının kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Belediye öncülüğünde kurulmasının şu avantajı var. Akdeniz Bölgesine tatile giden, bu bölgeden Nevşehir-Kapadokya bölgesine geziye giden yerli ve yabancı turistler “Seydişehir Belediyesi Yöresel ürünler pazarı” levhasını gördükleri zaman gönül rahatlığı ile pazara girip alışverişlerini yapabilirler.

Suğla gölü çevresinin sulu tarıma açılması ile birlikte her tür bakliyat yetiştiriyoruz, bunun yanında ülkenin en kaliteli Karpuzunu üretiyoruz.

Diğer yandan üretilen ürünleri tek tek yazmayacağım, ancak, yaz aylarında doğal sebze ve meyvelerin üretildiği Seydişehir çok kısa sürede üretimin en önemli merkezlerinden biri olabilir.

Yeter ki ürünlerimizi pazarlayabileceğimiz Belediye öncülüğünde bir merkez olsun.

31 Mart sonrası Başkanlık makamına oturan ve ilçeyi 5 yıl yönetecek başkanın ilk icraatlarından biri, “SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARINI” açması olmalı.

Böylece üretim teşvik edileceği gibi, doğal ürünlerinde Belediye öncülüğünde çok rahat Pazar bulması sağlanacaktır.

Yöresel ürünler pazarı kurulması için marangozlar kavşağı karşısında bulunan Belediye ye ait yer değerlendirilebilir.

Marangozlar sanayiinin mutlaka kaldırılması gerekiyor. Burada faaliyet gösteren işyeri sahipleri mağdur edilmeden, daha modern işyerlerine kavuşturulmalı.

Er ya da geç marangozlar sanayi de kaldırılacağına göre, kuğulu vadisi projesi ile entegre edilerek bu bölgeye her tür ihtiyacı karşılayacak modern bir çarşı kurulur ise ev ekonomilerine ciddi anlamda katkı sağlanabilir.

Yöresel ürünler pazarı ile Kalkınmanın üretimle başlayacağını düşünüyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi