Servet sahibi ülkeyiz

Servet sahibi ülkeyiz

Ekoanaliz-Konya Programı’na katılan Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin büyük bir servet sahibi olduğunu ancak bunu değerlendiremediğini söyledi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programının Konya bölümüne katılmak üzere Konya’ya geldi. Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Konya merkez ve ilçelerinden yoğun bir katılım oldu. Türkiye’ye ilişkin ilginç değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin yeraltı ve yer üstü kaynakları ile büyük bir servete sahip olduğunu ifade etti. Bugüne kadar gelen hiçbir hükümetin bu serveti kullanamadığını söyleyen Haydar Baş, 2011 yılında yapılması planlanan genel seçimlerde halkın kendisini iktidar yapması halinde Türkiye’nin sahip olduğu mirasla büyük atılımlar gerçekleştireceğini ifade etti.
HER BİREYE 500 LİRA MAAŞ
BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin dünyanın en büyük yeraltı kaynaklarına sahip ülkesi olduğuna dikkat çekerek, “Bu kaynakların kullanılması halinde Türkiye dünyanın cenneti olacak. Fakat bu kaynaklar neden kullanılmıyor biliyor musunuz? Kullandırtmıyorlar, kendi özümüze dönmüyoruz. Kılavuzumuz Avrupa. O yüzden bugün büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Başbakan Erdoğan, kişi başına düşen geliri 8 bin 500 dolar olarak açıkladı. Yani 13 bin 500 Türk lirası. Evet, aslında çok doğru söyledi ama bunu halka vermiyorlar, kendi ceplerini dolduruyorlar. Ben göreve geldiğim zaman her bireye aylık 500 lira maaş bağlayacağım. Buna yemin ederim” diye konuştu.
‘HAZİNENİN ÜSTÜNDE OTURAN DİLENCİLERİZ’
Türkiye’nin yeraltı kaynaklarının yaklaşık 3 katrilyon lira değerinde olduğunu ve bu büyük servetin Türkiye’ye en az 500 yıl yeteceğini söyleyen BTP lideri Haydar Baş, “Biz sahip olduğumuz bu hazinenin üstünde oturan dilencileriz. Yönümüzü niye Avrupa’ya dönüyoruz. Kendi öz kaynaklarımıza bir bakalım. Dünyadaki bor madeninin yüzde 90’ı Türkiye’de. Sadece bor dahi bize uzun yıllar beslemeye yeter. Görüyoruz ki, maddi mirasımız da en az kültür mirasımız kadar zengin. Ama biz ne yaptık, idarecilerimizin Avrupa’dan icazet almalarına göz yumduk. Sonunda ithalata dayalı sanayiyi kurduk. Türkiye istese, bugün bir dünya markası haline gelebilir. Atalarımızın bıraktığı serveti iyi değerlendirmemiz gerekir. Bu serveti birlikte değerlendirmeye var mısınız?” dedi.
KONYA’NIN TAŞI TOPRAĞI ALTIN
Konya’ya ilişkin de değerlendirmeler yapan Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Konya’da da birçok maden yataklarının bulunduğunu, fakat yeraltı kaynaklarının bir türlü yeryüzüne çıkarılamadığını dile getirdi. BTP Lideri Haydar Baş, “Alüminyum, asbest, bakır, kurşun, cıva, jips, kil, krom, magnezit, mermer taşı, kiremit ve tuğla toprağı ve daha birçok maden Konya’da. Sadece Konya’daki bu madenler Türkiye’yi 500 yıl besler. Konya’nın taşı toprağı altın. Ama gün yüzüne çıkaran yok. Çıkarmıyorlar değil, çıkaramıyorlar” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Haydar Baş, daha sonra mesaj yoluyla canlı yayından ve programa katılan davetlilerden gelen soruları yanıtladı. Programın sonunda Haydar Baş’a çeşitli hediyeler verildi.
RASİM ATALAY
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.