Şentop: Kobani Konusundaki Detayları Açıklamak Çok Kolay Değil

Şentop: Kobani Konusundaki Detayları Açıklamak Çok Kolay Değil

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Aynü'l-Arap yeni ismiyle Kobani konusundaki detayları açıklamanın çok kolay olmadığını söyledi.Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Şentop, ilk olarak valiliği ziyaret...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Aynü'l-Arap yeni ismiyle Kobani konusundaki detayları açıklamanın çok kolay olmadığını söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Edirne’ye gelen Şentop, ilk olarak valiliği ziyaret etti. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin tarafından karşılanan Şentop, valilik şeref defterini imzaladı. Dursun Ali Şahin’le birlikte makama geçen Mustafa Şentop, ziyaretiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin 'Peşmerge güçleri Kobani’ye geçmek üzere bugün Türkiye’ye gelecek. Bu konuda güncel bilgi nedir?' sorusuna Şentop, bu sorun sadece Türkiye’nin bir bölgesini ülkenin tamamını etkileyen bir sorun olduğunu belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan Kürt nüfusun çok daha fazlasının ülkenin farklı yerinde yaşadığını dile getiren Şentop, kamuoyunun Kuzey Irak’ta bir Kürt nüfusu olduğunu bildiğini ancak Suriye’de Kürt nüfusunun olduğunu bilmediğini kaydetti. Bu sorunun aynı zamanda bölgesel dinamikleri olan bir sorun olduğunu vurgulayan Şentop şunları söyledi: "Bu yaşadığımız olayların çözüm sürecini ihlal eden bu tablonun biraz da Suriye’deki olaylarla bağlantısı var. Burada Türkiye bir taraftan Suriye’de cereyan eden olaylarda dengeli bir tabloyu muhafaza etmek için uğraşıyor."

IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu dile getiren Mustafa Şentop, "PYD bizim için aynı şekilde terör örgütüdür. PKK terör örgütüdür. PYD ile PKK arasında bir fark görmüyoruz. Bunu müteaddit defalar Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ifade etti." dedi.

Bölgedeki dengeler açısından Peşmergenin durumunun biraz daha farklı olduğunu açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop açıklamasını şöyle tamamladı: "O bakımdan Türkiye Aynü'l-Arap yeni ismi ile Kobani’de yaşanan olaylardan bölgenin dengesini muhafaza edecek bir takım formülleri uluslararası arenadaki görüşmeler, müzakareler neticesinde temin etmeye çalışıyor. Bu konuda detayları açıklamak çok kolay değil."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.