Sendikalardan Kömürlü - Çizmeli Ermenek Eylemi

Sendikalardan Kömürlü - Çizmeli Ermenek Eylemi

Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup sivil toplum örgütü üyesi, Karaman Ermenek’teki madende işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili yaşanan olay hakkında basın açıklaması yaptı. Kömür ve çizmelerle birlikte eylem yapan göstericiler,...

Galatasaray Lisesi önünde toplanan bir grup sivil toplum örgütü üyesi, Karaman Ermenek’teki madende işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili yaşanan olay hakkında basın açıklaması yaptı. Kömür ve çizmelerle birlikte eylem yapan göstericiler, yetkilileri suçladı.

Eyleme; DİSK, KESK, TMMOB, TTB gibi sivil toplum örgütleri destek verdi. ‘Madencinin ölüm nedeni neoliberal AKP düzeni’ yazılı pankart açan eylemciler, ‘Kaza değil bu bir cinayet’ şeklinde slogan attı. Ellerinde döviz taşıyan grup, yere kömür parçaları ve madenci çizmeleri bıraktı. Bazı eylemcilerin çizmeleri ellerinde taşıdığı gözlendi.

Eylemde basın açıklamasını TMMOB üyesi Hürriyet Demirhan yaptı. Olayla ilgili edindikleri bilgileri paylaşan Demirhan, “Soma’dan iktidar ders çıkaramadı. Yine iş cinayetleri devam ediyor. Bu kafa ile devam edersek bu yasa ve bu sistem ile devam edersek maalesef bu iş cinayetleri sürecek.” dedi.

Ocakta çalışan işçilerin sendikasız ve düşük ücretle çalıştırıldığını söyleyen Demirhan, “Kaza 08.00 -16.00 vardiyasında meydana gelmiştir. Bu maden sahasında 3 farklı firma çalışmakta. Geçmiş yıllarda ocağın mücavir alanında üretim yapılmış. Şu andaki su seviyesi ocakta mahsur kalan işçilerin seviyesinin üstündedir. Havza madenciliği yapılmadığı için aynı konu Soma’da, Zonguldak’ta ve diğer madenlerde yaşamamız mümkündür. Buralar havza olarak değerlendirilmemekte.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.