Selçuklu’da Çal, güven tazeledi

Selçuklu’da Çal, güven tazeledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Selçuklu İlçe Teşkilatı 7. Olağan Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, MHP İl Başkanı Ali Yücel ve partililerin katılımıyla gerçekleştirilen genel kurulda tek adayla seçime gidildi. Selçuklu İlçe Teşkilatı Başkanı Cengiz Çal, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

TESLİMİYETÇİ POLİTİKANIN ALTERNATİFİ MİLLİYETÇİLİK

Toplantının açılışında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, hükümeti eleştirdi. AKP hükümetinin teslimiyetçi bir politika izlediğini ve bunun yaşanan son gelişmelerle daha iyi anlaşılabileceğini kaydeden Faruk Bal, AKP’nin teslimiyetçi politikasına alternatifin MHP’nin milliyetçi politikası olduğunu söyledi. 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde MHP’nin büyük başarı elde ederek 40. yılında mevcut oy sayısını yüzde 150 artırdığını ifade eden Faruk Bal, “Yerel seçimlerin ardından Türkiye genelinde 483, Konya’da 47 belediye kazandık. Geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyoruz ancak, seçim sürecinin en başarılı partisi biz olduk” dedi. Ekonomik krizle birlikte yaşanan sorunlara da değinen Bal, “2002 yılında biz yönetimi mevcut hükümete devrettiğimizde işsizlik oranı yüzde 9’du, şimdilerde ise resmi rakamlara göre yüzde 17, gayri  resmi rakamlara göre ise yüzde 26 işsizlik oranında işsizlik problemi var. Hükümet, krizi bitirmek ve işsizliği çözmek adına somut bir adım da atabilmiş değildir. Her gün binlerce esnaf kepenk kapatıyor. Boşalan terekler doldurulamıyor. Milletin efendisi dediğimiz çiftçi, bu yıl rekolte ne kadar iyi de olsa, açıklanan hububat taban fiyatları ile yeniden sarsılıyor. Son 7 yılda mazota, gübreye, tohuma gelen zamlara bakıldığında hububat taban fiyatları bugün açıklananın çok daha üzerinde olmalıydı” diye konuştu.

ORTAK AKILLA HAREKET ETMELEYİZ

MHP İl Başkanı Ali Yücel de, MHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarıyı değerlendirerek, ülke gündemini uzun süre meşgul eden sınırların temizlenmesi konusuna değindi. Ortak akılla hareket ederek her sorunun üstesinden gelinebileceğini inandıklarını ifade eden Ali Yücel, “Küskünlüğü, kırgınlığı, saygısızlığı bir kenara bırakıp, ortak bir paydada buluşursak hiçbir sorunumuzun kalmayacağına inanıyorum” dedi.

Sınırların temizlenmesi ile ilgili konu meclis oylamasına sunulmadan önce AKP’nin kendi teşkilatı içerisinde yaptığı toplantılarda milletvekillerine tasarının meclisten geçmesi yönünde oy kullanmaları için baskı yaptığını iddia eden Ali Yücel, “Başbakan’ın yaptığı tüm baskı ve bir sonraki seçimde milletvekili olamazsınız yönünde tehditlere rağmen AKP milletvekillerinden 73 tanesi vicdanına yenik düştü ve tasarıya ‘hayır’ diyebildi. Ancak, AKP’nin Konya’daki milletvekillerinin tamamı ‘evet’ diyerek ülke sorunları karşısında ne kadar duyarlı olduklarını göstermiş oldu” dedi.

DIŞARDAN KUŞATMA, İÇERDEN ÇÖKERTME POLİTİKASI

MHP Selçuklu İlçe Teşkilat Başkanı Cengiz Çal ise, MHP içinde ülkücü gibi yer edinip, ülkücü olmayan sahte zihniyetleri tek tek temizleyeceklerini söyledi. Ülkenin pazarlamacı zihniyet sayesinde parsel parsel satıldığını söyleyen Cengiz Çal, artık dışardan kuşatma içeriden  çökertme politikasına bir son vermek istediklerini söyledi. MHP Selçuklu İlçe Teşkilatı’nın 29 Mart Mahalli idareler seçimlerinde gösterdiği başarının yabana atılamayacak kadar büyük olduğunu anlatan Çal, geldikleri noktanın yeterli olmadığını ancak, birliktelik ruhu ile hareket ederek ülkenin aydınlık yarınlarını kuracaklarını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından genel kurul toplantısına geçildi. Tek listeyle gidilen genel kurulda MHP Selçuklu İlçe Teşkilatı Eski Başkanı Cengiz Çal, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

 

RASİM ATALAY 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.