Selçuklu kütüphaneleriyle takdir topluyor

Selçuklu kütüphaneleriyle takdir topluyor

Selçuklu Belediyesi kütüphanecilik alanındaki yatırımlarıyla geleceğin bilgi donanıma sahip nesillerinin yetişmesine önemli katkılar sunuyor.

Selçuklu Belediyesi kütüphanecilik alanındaki yatırımlarıyla geleceğin bilgi donanıma sahip nesillerinin yetişmesine önemli katkılar sunuyor. Özellikle okullara ve şehrin farklı noktalarına kazandırılan modern kütüphaneler büyük ilgi görüyor. 106 kütüphanenin yer aldığı ilçede kısa süre önce hizmet vermeye başlayan “Yeni Nesil Şehir Kütüphanesi” fonksiyonel ve modern yapısıyla okuyucuların en çok tercih ettiği mekanlar arasında ilk sırada yer alıyor.

Selçuklu Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü çatısı altında 11 Halk Kütüphanesi,20 İlkokul Kütüphanesi,6 İlk ve Ortaokul Kütüphanesi,36 Ortaokul Kütüphanesi, 30 Lise Kütüphanesi, 2 adet Selçuklu Eğitim Destek Merkezi (SEDEM) 1 Şehir kütüphanesi bulunuyor. 169 bin 297 üyesine 752 bin 164 kitapla hizmet veren Selçuklu Belediyesi Kütüphaneleri 274 bin 562 kitap verme rakamıyla faaliyetlerine devam ediyor.

600 KİŞİ 24 SAAT HİZMET

59. Kütüphaneler Haftası nedeniyle de bir mesaj yayınlayan Başkan Pekyatırmacı, “Türkiye Yüzyılı” vizyonu doğrultusunda ilçeye kazandırılan modern kütüphanelerin geleceğin imar ve ihyasında büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeyi emreden bir medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ifade eden Başkan Pekyatırmacı, “Kütüphanelerimiz medeniyet ve kültür birikimimizin önemli bir yapı taşını oluşturtuyor. İçerisinde etüt merkezi, kütüphane, grup çalışma salonları, toplantı salonları, derslikler ve sosyal alanlarla birlikte üniversite lise ve ortaokul öğrencilerinin aralarında bulunduğu toplamda 600 kişinin 24 saat hizmet alabileceği hizmet alabileceği büyük bir kompleksi hayata geçirdik. Resmi açılışını yapmadığımız ancak faaliyetlerine başlayan Yeni Nesil Şehir Kütüphanemiz öğrencilerimiz tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum