Selçuklu karatede gururlandı

Selçuklu karatede gururlandı

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü karate takımından Nisanur Apalak, Antalya Kemer'de düzenlenen minik-yıldız karate şampiyonasında Türkiye üçüncüsü oldu. Başarılı sporcu bu sonuçla Balkan şampiyonasına gitmeye hak kazandı.

Türk karatesinin geleceğini teslim edeceği minik ve yıldız karateciler Antalya'da tatamiye çıktı. Turnuvanın ilk gününde sporcular 17 kategoride madalya için mücadele etti.Antalya Kemer'de gerçekleştirilen şampiyonada 65 ilden 2700 sporcu kendi kategorisinde Türkiye'nin en iyisi olabilmek için ter döktü.

Beş gün süren organizasyonda müsabakalar, kata ve kumite branşlarında yapıldı. Katada 14 ferdi, 6 takım; kumitede ise 49 ferdi dalda madalya sahiplerini buldu. Şampiyonanın ilk gününde 2008 ve 2009 doğumlu isimler kata ve takım katada mücadele ederken 2003 doğumlu sporcular ise ferdi kata ve kumite müsabakaları için tatamiye çıktı.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Karate takımından 2005 doğumlu kızlar kategorisinde Nisanur Apalak Türkiye üçüncüsü olmayı başardı. Nisanur Apalak elde ettiği bu sonuçla Mayıs ayında yapılacak Balkan Minik-Yıldız Karate şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.