Selçuklu Belediyesi'nin Çanakkale turları başladı

Selçuklu Belediyesi'nin Çanakkale turları başladı

Selçuklu Belediyesi Çanakkale turları düzenliyor. Belediye, lise 2 öğrencilerini uçakla Çanakkale'ye götürmeye başladı.

Selçuklu Belediyesi Çanakkale turları düzenliyor. Belediye, lise 2 öğrencilerini uçakla Çanakkale'ye götürmeye başladı. İlk uçuş dün gerçekleşti. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, belediyenin tahsis ettiği uçakla Çanakkale'ye gitti.

Selçuklu Belediyesi, ilçede öğrenim gören 10. sınıfların tamamı uçakla Çanakkale gezisine götürülüyor. Dev organizasyon kapsamında Selçuklu’dan 12 bin öğrenci Konya’dan direkt uçuşla Çanakkale’ye gidip, aynı günün akşamında geri dönecek. “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” başlığı altında ilçede öğrenim gören 10. sınıfların tamamı Konya’dan direkt uçuşla Çanakkale’ye götürülecek. Bir gün boyunca Türk tarihinin en şanlı zaferlerinden birine imza atılan Çanakkale’deki tarihi alanları gezecek olan öğrenciler aynı günün akşamında uçakla yeniden Konya’ya dönecek Birçok öğrenci ilk kez Çanakkale'ye gitti. Turların yaklaşık 2 ay süreceği belirtildi.

canakkale.jpg

İLK KAFİLE ÇANAKKALE'YE ULAŞTI

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay “Haydi Bismillah” diyerek ilk kafilenin Konya'dan havayolu ile Çanakkale'ye ulaştığını duyurdu. Altay “Ülke olarak birlik ve beraberlik ile Yeni Türkiye yolunda ihtiyacımız olan manevi gücün en güzel örneğidir Çanakkale Zaferimiz…  Konya'dan da binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale'de gençlerimiz ecdada dua edecek, zor kazanılan istiklali ve iman gücünü hissedecek. Çanakkale Şehitleri ziyaret programımızda Selçuklu'da okuyan Lise 10. sınıf öğrencilerimizin katılımını öncelikli olarak planladık. Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizin öğrencileri ile ilk seferimiz başladı. Allah hayırlı yolculuklar versin. Programı duyurduğunuz son iki günde yüzlerce destek maili, mesajı ve telefonu aldım. Bunun için ayrıca teşekkür ediyorum.  Çanakkale ziyaret programımıza katılacak gençlere ve hemşehrilerime şimdiden hayırlı yolcular diliyorum. Sizlerden de dua istiyorum. Bu vesile ile kahraman ecdadı bir kez daha rahmetle anıyorum. Gençleri geçmişle buluşturacağımız bu yolda Rabbim bizleri utandırmasın” dedi.

ABİDİN KURT

4-5.20160411163355.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum