Selçuk İİBF Dekanlığı'na Ahmet Ay atandı

Selçuk İİBF Dekanlığı'na Ahmet Ay atandı

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ay atandı.

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevine İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ay atandı. 4 yıldır dekanlık görevini sürdüren Prof. Dr. Adem Öğüt, koltuğunu Ahmet Ay'a devretti. Görev değişimi hakkında açıklamalarda bulunan Adem Öğüt, "2 Ocak 2012 tarihinden itibaren 4 yılı aşkın süredir büyük bir çalışma azmi ve onurla yürüttüğüm Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini çok değerli arkadaşım Prof. Dr. Ahmet Ay'a devretmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dekanıma ve ekibine canı gönülden başarılar diliyorum. Dekanlığım döneminde ulusal ve uluslararası çapta ses getiren etkinliklere birlikte imza attığımız rektörlerime, rektör yardımcılarıma, genel sekreterime, daire başkanlarıma, dekan yardımcılarıma, bölüm başkanlarıma, öğretim üyesi ve araştırma görevlisi arkadaşlarıma, fakülte sekreterime, tüm idari personelime ve varlık sebebimiz sevgili öğrencilerime en derin şükranlarımı arz ederim" ifadelerini kullandı.

Ahmet Ay kimdir?                    

Prof. Dr. Ahmet Ay, 1965 yılında Meram'a bağlı Hasanşeyh köyünde doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1988 yılında Selçuk Üniversitesi (SÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) İktisat Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak akademik hayata başladı ve 2001 yılına kadar bu görevini sürdürdü.  Bu süre içerisinde SÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında 1994 yılında yüksek lisans eğitimini, İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Ana Bilim Dalında ise 2001 yılında doktora eğitimini tamamladı. 2001-2008 yılları arasında SÜ İİBF İktisat Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı. 2008 yılında doçent, 2013 yılında ise profesör olmaya hak kazanan Ahmet Ay’ın çok sayıda ulusal ve uluslararası akademik çalışması bulunuyor. Ay, evli ve dört çocuk sahibi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.