Selçuk Gaziantep virajında

Selçuk Gaziantep virajında

Torku Selçuk Üniversitesi sezonun ilk yarısında yenildiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile bugün deplasmanda karşı karşıya gelecek. Sarı-mavililerin tek hedefi evine galibiyetle dönmek

Türkiye Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden sarı-mavili temsilcimiz Torku Selçuk Üniversitesi, deplasmanda bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşı karşıya gelecek. Karataş Şahinbey Spor Salonundan oynanacak mücadele saat 18.00’de başlayacak. Müsabakayı Elif Bektaş, Ruhi Nezihi Soydan, Sencer Yılmaz hakem üçlüsü yönetecek. Ligde şampiyonluk yarışını sürdüren Selçuk Üniversitesi, bu zorlu maçı da kazanarak hedefine bir adım daha yaklaşmak istiyor.
Sarı-mavililerde ağır bir enfeksiyon hastalığı geçiren ve son iki maçta takımdaki yerini alamayan Erdem Türetken ile solunum yolları rahatsızlığı yaşayan İsmail Çevik’in tedavileri yoğun bir şekilde sürüyor. İsmail’in oynamasına engel bir durumun olmadığı belirtilirken, teknik kadro Erdem’in bu maçta oynamasını istiyor.
Ligde her maçın zor olduğunu belirten Torku Selçuk Üniversitesi’nin Antrenörü Ahmet Kandemir, “Takımımız her geçen maçta istediklerimizi daha fazla yapmaya başladı. Ligde sona geldikçe maçlar zorlaşıyor. Yine kritik bir maç oynayacağız. Gaziantep Büyükşehir Play-Off mücadelesi veriyor. Bunun nedenle rakibimiz bu maça çok fazla önem veriyor. Bizim de kazanmamız gerekiyor. Umarım kazanan taraf biz oluruz ve Konya’ya lider döneriz” diye konuştu.
Öte yandan Torku Selçuk Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Yenikaynak da maçla ilgili açıklamalar yaparak, kazanacaklarını söyledi. Gaziantep’in zorlu bir ekip olduğuna dikkat çeken Yenikaynak, “Geçtiğimiz sezonda bizi zorlayan ekiplerin başında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor vardı. Yine zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Rakibimizi evinde yenerek, yolumuza kayıpsız devam edeceğimize inanıyorum” dedi.
Torku Selçuk Üniversitesi sezonu ilk devresinde rakibine yenilmişti. Sarı-mavili ekip Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u bu maçta yenerek rövanşı almak istiyor. Gaziantep ekibi  27 maçta 19 galibiyet 8 yenilgi aldı. Bu maçlarda 46 puan toplayan mavi-beyazlı ekip sıralamada 4. basamakta yer alıyor. Zirvede yer alan temsilcimiz Selçuk Üniversitesi ise 27 maçta 22 galibiyet 5 yenilgi aldı.
Ligde 28. hafta mücadelesi bugün oynanacak 9 karşılaşma ile başlayacak. Program şöyle. Yarın: 14.30 Final Gençlik-Tenis Eskrim Dağcılık, 14.30 Genç Telekom-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 15.00 Gamateks Pamukkale Üniversitesi-Tire Belediyesi, 16.00 Best Balıkesir Basket-Maliye Milli Piyango, 16.00 Başkent Gençlik-İstanbulspor, 16.30 Orman-Vestel, 18.00 Pertevniyal-Gelişim Koleji, 18.00 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor.-Selçuk Üniversitesi, 18.00 Akhisar Belediyesi-Optimum TED Kolejliler 4 Mart Pazar: 17.00 Darüşşafaka-Uşak Üniversitesi Belediyesi.
FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.