Şeker tırmanışa geçti

Şeker tırmanışa geçti

Turgutlusporu evinde mağlup ederek kötü gidişe dur diyen Konya Şekerspor, puan cetvelinde de tırmanışa geçti

Turgutluspor’u evinde mağlup ederek kötü gidişe dur diyen Konya Şekerspor, puan cetvelinde de tırmanışa geçti. Yeşil-beyazlılar aldığı 3-2’lik galibiyetin ardından 2 basamak yükselerek 10. sıraya yerleşti

 

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Torku Şekerspor, geçtiğimiz hafta sonu Turgutluspor’u konuk etti. Ligin 2. yarısına istediği gibi başlayamayan yeşil-beyazlılar, ligin 6. sırasında bulunan zorlu rakibini 3-2 mağlup ederek büyük moral buldu ve kötü günleri geride bıraktı. Şekerspor aldığı bu galibiyetle puanını 26’ya çıkardı ligin 10. sırasına yükseldi. Yeşil-beyazlılar, 22. haftada puan kaybeden Gaziosmanpaşaspor ve Pendikspor’u aldığı bu skorla geride bırakmış oldu.

Birbirinden zorlu karşılaşmaların oynandığı 22. haftada lider değişti. Haftaya lider giren Bozüyükspor, Ofspor ile berabere kalarak, koltuğunu Gaziosmanpaşaspor’u 2-0 mağlup eder Şanlıurfaspor’a bıraktı. Şanlıurfa 46 puanla zirveye otururken Bozüyük ise yine aynı puanla lideri takip etti. Lig’de 3. durumda bulunan Balıkesirspor ise İskenderun Demir Çelik’i 1-0 mağlup etti ve 45 puanla takibini sürdürdü. Spor Toto 2. Lig’de 22. hafta maçlarının sonuçları ve 23. hafta maçları ise şöyle: Ofspor 0-0 Bozüyükspor, Konya Torku Şekerspor 3-2 Turgutluspor, Tokatspor 1-2 Tepecikspor, Gaziosmanpaşa 0-2 Şanlıurfaspor, Diyarbakırspor 2-0 Çorumspor, Balıkesirspor 1-0 İskenderun Demir Çelikspor, Yeni Malatyaspor 1-0 Kocaelispor, Pendikspor 0-0 Bugsaş Spor. 23. hafta maçları: Tepecikspor-Konya Torku Şekerspor, TurgutlusporOfspor, BozüyüksporPendikspor, Altay-Yeni Malatyaspor, KocaelisporBalıkesirspor, İskenderun Demir ÇeliksporDiyarbakırspor, ÇorumsporGaziosmanpaşa, ŞanlıurfasporTokatspor.

Konya Torku Şekerspor Teknik Direktörü Mustafa Çapanoğlu önemli bir galibiyet aldıklarına değindi, “Geçtiğimi haftalar şans rakiplerimizden yanaydı, bu hafta ise şansımız döndü. Tabi oyuna başlarken, bir anda mağlup başladık. O da takımın üzerinde bir moral bozuklu yarattı ama çabuk toparladık. Ardından beraberliği yakaladık sonra yine geriye düştük. Sonra yine berberliği yakaladık. Devre arasında oyuncularım sahada maçı adlına ellerinden geleni yapacaklarına söz verdiler. Mücadelemizi yaptık ve son dakikalarda attığımız golle de karşılaşmayı kazandık. Böyle bir galibiyete ihtiyacımı vardı. Hep iyi oynamamıza rağmen kaybediyorduk.  Güçlü bir ekibi yendiğimiz için mutluyuz. Bu haftadaki Tepecikspor maçından da galip ayrılırsak, son 5-6 haftada da alacağımız maçlarla ilk 5’i kovalamak adına elimizden geleni yapacağız.” Karşılaşmanın hakemi konusunda açıklamalar yapan Çapanoğlu, “Gözümüzün önünde Ümit’e taban vurdular. Oyuncunun baldırında kramponun izleri var. Orada hakem kırmızı kartı gösterse durum çok daha farklı olabilir.  Bugsaşspor maçında bizim oyuncuları atıyorlar, bize geldiği zamansa kararlar verilmiyor. Şu ana kadar baktığınızda bir tane penaltı kazanmamışız. Birde o şanssızlığımız var, yapacak bir şey yok. Biz sahada mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz. Haksızlıklarında üstünden gelmek adına elimizden geleni yapmak mecburiyetindeyiz.”

Yeşil beyazlı oyuncu Murat Dilek ise galibiyetin özgüvenlerini geri getirdiğini ifade etti. Dilek; “Hafta içinde yapılan röportajlarda da söylemiştim, bu maç için hiçbir kredimiz kalmamıştı. Bundan önceki haftalarda son dakikalarda goller yemiştik. Buna şanssızlık diyemeyiz, dikkatsizliktendi. Bu maçta da 90. Dakikaya kadar mücadeleyi kovaladık ve son dakikalarda golü attık. Bugün inanmıştık kendimize. Biraz basit goller yedik ama, arkadaşlarımın hepsi çok iyi mücadele etti. Turgutluspor takımı ligde iyi bir konumda, Bugsaşspor takımına karşıda 9 kişi kalmamıza rağmen iyi oynadık. İyi top oynuyorduk ama özgüvenimiz gitmişti. Allaha şükür galibiyet takım adına çok iyi oldu. Önümüzde bir deplasman maçı var onu da alırsak çok daha iyi olacak. Bizim hedeflerimiz büyük, bizim hedeflerimi hiçbir zaman küçülmez. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

BURAK TAŞPINAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.