Şehitlerimize vefa

Şehitlerimize vefa

Hayırsever Tiryaki ailesi, vatan uğruna canlarını feda eden şehitler ve vefat eden aile fertlerini Nene Hatun Parkı içerisinde Ege'de bir gelenek olan Lokma Tatlısı ikramı ile andı

Selahattin, Dursun, Yunus, Nurettin ve Akın Tiryaki kardeşler şehitler ve Hakk'ın Rahmeti'ne kavuşan aile bireyleri için ilk olarak Hatim Programı düzenledi. Tiryaki ailesi Hatim programının ardından Nene Hatun Parkı içerisinde özel olarak hazırlattıkları ocak ile vatandaşlara lokma tatlısı ikramında bulundu. Genelde İzmir ve yöresinde vefat edenlerin ardından ikram edilen lokma tatlısını Konya'da ilk olarak gördüklerini ifade eden vatandaşlar ise kendilerine ikram edilen lokma tatlısını büyük bir afiyetle tüketti.

3-1.20160426101206.jpg

RAHMET VE DUA İLE ANMAK İSTEDİ

Pazar günü Nene Hatun Parkı içerisinde düzenlenen programa tatlı severler yoğun ilgi gösterirken Tiryaki ailesinin bütün fertleri vatandaşlar ile yakından ilgilenerek güzel bir misafirperverlik sergiledi. Hatim programı ve tatlı ikramı ile ilgili bilgi veren Selda ve Sadi Tiryaki kardeşler, "Son aylarda ülkemizde yaşanan terör olayları herkesin olduğu gibi bizlerin de yüreklerini yaktı. Bu vatan ve bu bayrak için canlarını siper eden tüm Şehitlerimizi ve Hakk'a yürüyen tüm aile bireylerimizi Üç Ayların da başladığı bir dönemde rahmet ve dua ile anmak için böyle bir program düzenledik. İlk kez Konya'da Lokma Tatlısı ikramında bulunduğumuz için nasıl karşılanacağını merak ediyorduk. Ancak vatandaşlarımızın gösterdiği yoğun ilgi ve beğeni bizleri son derece mutlu etti. İnşallah bundan sonra bu geleneği Konya'da devam ettirmeye gayret göstereceğiz.

Bizleri yalnız bırakmayan ve davetimize gelen tüm halkımıza yürekten teşekkür ediyor, canlarını feda eden Tüm Şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan tüm aile bireylerimizi bir kez daha rahmet ve dua ile anıyor şehit yakınlarımıza daha sabırlar diliyoruz" diye konuştu. Lokma Tatlısını büyük bir afiyet ile tüketen vatandaşlar ise "Konya'da gerçekten çok nadir görülen bir ikram ama harika tadı ve ikram şekli ile çok hoşumuza gitti. Ancak tatlının yanı sıra ailenin niyeti de çok güzel. Rabbim bu ailenin Hatim Programını kabul etsin ve tüm şehitlerimiz ile ailenin geçmişlerine rahmet eylesin" diyerek duygularını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.