Şehitler anısına sergi

Şehitler anısına sergi

Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferinin 101. yılı dolayısıyla Selçuklu Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu ‘Çanakkale Şehitleri Anısına Bayrak Sergisi’ düzenledi.

Şehitlik mabedi, asker maketleri ve bayrak tasarımlarından oluşan 700’den fazla eseri sergileyen öğrenciler, farkındalık oluşturarak topluma birliktelik mesajı verdi. Okul spor salonunda açılan ve gün boyu gezilebilen serginin açılışına Konya İl Mili Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş,  Selçuklu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Bozdağ, Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, Okul Müdürü Tuncay Acar okul öğretmenleri, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Sergi, Mareşal Mustafa Kemal Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım dersi ile Görsel Sanatlar Öğretmeni Hanife Akcakaya, Emine Karakaya, Handan Yücel, Demet Karagöz, Rahime Ağaoğlu,  Nur Kayserilioglu,  Ümmügülsüm Düztop, Nülifer Bilge ve Haci Arıcan önderliğinde öğrenciler tarafından hazırlandı. Öğretmenler ve öğrencilerin 1 aylık çalışma ile hazırladıkları bir birinden güzel Türk bayrakları, açılışın ardından ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu.

2-2.20160321091259.jpg

AMAÇ BAYRAK SEVGİSİNİ AŞILAMAK

Amaçlarının çocuklara bayrak sevgisini aşılamak olduğunu belirten Ortaokul Müdürü Tuncay Acar, “Amacımız onların bayrak çalışmalarını ortaya çıkarırken duygularını görmek, bunları ölçmekti. Yapılan çalışmalar hazırlanırken duygulanan, hatta duygu yoğunluğu ile ağlayan öğrencilerimiz oldu. Çalışmaların ortaya çıkmasında emeği bulunan öğretmenlerimiz ve  öğrencilerimize, idareci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmalar yoğun ders programlarının arasında öğrencilerimizin farklı alanlarda ki yeteneklerinin de ortaya çıkmasını sağlıyor. Sergimize olan ilgiden de çok memnunuz” dedi.

BENDE ŞEHİT TORUNUYUM

Sergiyi ziyaret edenler arasında Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İsmail Turan da vardı. Kendisinin de bir şehit torunu olduğunu dile getiren Başkan Turan, “18 Mart duygusunu en güzel yaşayabileceğiniz bir ortam oluşmuş durumda burada. Herkesin bu anı yaşamasını istiyorum. Böyle güzel bir çalışma ile bizleri buluşturan minik öğrencilerimizi, onlara rehberlik eden öğretmenlerimizi ve okul yönetimimizi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum” dedi. Serginin hazırlanmasında görev alan öğretmenler ise gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını, yeni dönemlerde daha kapsamlı çalışmaların hazırlanması için şimdiden çalışmaya başlayacaklarını söylediler ve serginin hazırlanmasında emeği gecen okul idarecileri, Öğretmen, öğrenci, okul personeli ve velilere teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.