Şehit Polisin 10 Yaşındaki Oğlundan Babasına Son Görev

Şehit Polisin 10 Yaşındaki Oğlundan Babasına Son Görev

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde görev aldıktan sonra dönüş yolunda Sivas’ta trafik kazasında şehit olan 3 polis memurundan Beşir Kurt görev yaptığı memleketi Malatya’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze namazında...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinginde görev aldıktan sonra dönüş yolunda Sivas’ta trafik kazasında şehit olan 3 polis memurundan Beşir Kurt görev yaptığı memleketi Malatya’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenaze namazında şehidin 10 yaşındaki oğlu da, babası için saf tuttu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim Pazar günü Gümüşhane'deki programında görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıkan Malatya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisleri taşıyan Mehmet Oluk yönetimindeki 44 PP 260 plakalı otobüs, gece saat 01.00 sularında Sivas-Erzincan karayolunun 130'uncu kilometresinde Sivas'ın İmranlı ilçesi Ortaköy mevkiinde kaygan yolda kontrolden çıkarak devrilmişti. Feci kazada polis memurları Fatih Çevik (31), Beşir Kurt (40) ve Emrah Horoz (31) şehit olmuş ve 6'sı ağır 33 polis yaralanmıştı.

Şehit polislerden Beşir Kurt için memleketi Malatya’da öğle namazına müteakip Şehir Mezarlığı'nda cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına şehit polisin ailesi ve yakınları ile birlikte Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Aksoy, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri katıldı.

Malatya Müftüsü Ünal Çimen tarafından kıldırılan cenaze namazında şehit polisin 10 yaşındaki oğlu Bahadır da saf tuttu. Cenaze namazında yakınlarının desteğiyle ayakta duran şehit polisin babası Mehmet Kurt da gözyaşlarına hakim olamadı.

Cenaze namazının ardından bir süre meslektaşlarının omuzlarında taşınan şehidin cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.