Şehit Komiser Hatipoğlu, Ölmeden Önce Şehâdeti Anlatmış

Şehit Komiser Hatipoğlu, Ölmeden Önce Şehâdeti Anlatmış

Bingöl’de düzenlenen silahlı saldırı emniyet müdür yardımcısıyla birlikte şehit olan komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun ölmeden önce sosyal medya hesabından ölümü ve şehâdeti anlatmış. Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e dün...

Bingöl’de düzenlenen silahlı saldırı emniyet müdür yardımcısıyla birlikte şehit olan komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun ölmeden önce sosyal medya hesabından ölümü ve şehâdeti anlatmış.

Bingöl İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker'e dün gece şehir merkezinde yürürken silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırıda Ürker yaralanırken, yanındaki İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu şehit oldu. Polis memuru Uğur Atlı ise yaralandı. Olaydan sonra kaçan teröristler, Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından yakalanmak istenince çatışma çatışma çıktı. Çatışmada 4 PKK’lı ölü ele geçirilirken 2’si sağ yakalandı. Saldırı şehit olan komiser Hüseyin Hatipoğlu'nun sosyal medya hesabından genellikle ölüm ve şehitlik konulu yazılar paylaştığı görüldü. Hatipoğlu, Twitter sayfasını şehit meslektaşlarının fotoğraflarıyla düzenlemiş. Ana sayfaya şehit fotoğrafların üzerine İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şiirinin şu mısralarını yazmış: "Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber."

Şehit Hatipoğlu, profiline ise 2012 yılında Bingöl’ün Karlıova ilçesi Hacılar Köyü’nde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan 8 polis memuru arkadaşı için Malatya’da düzenlenen resmi tören fotoğrafını koymuş. Hatipoğlu, 25 Mayıs'tada Şair Necip Fazıl Kısakürek’in şiirinden şu bölümünü paylaşmış: "Ölüm güzel şey, budur perde ardından haber, Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü Peygamber?"

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.