Şehit Babalarını Ellerinde Oyuncak Polis Arabası Ve Topla Uğurladılar

Şehit Babalarını Ellerinde Oyuncak Polis Arabası Ve Topla Uğurladılar

İzmit Cengiz Topel Havaalanı’ndan Konya’ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra düşen askeri helikopterde şehit düşen DSA Astsb. Üçvş. Ömer Burak Öğüt’ün Eskişehir’deki son yolculuğuna uğurlandı. Reşadiye Camii'ndeki cenaze...

İzmit Cengiz Topel Havaalanı’ndan Konya’ya gitmek üzere havalandıktan bir süre sonra düşen askeri helikopterde şehit düşen DSA Astsb. Üçvş. Ömer Burak Öğüt’ün Eskişehir’deki son yolculuğuna uğurlandı.

Reşadiye Camii'ndeki cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı. Şehit Öğüt’ün oğulları Bekir Bora (3) ve Berk Buğra (1) babalarını ellerindeki oyuncak top ve polis arabasıyla uğurladı. İki çocuğu anneleri Eda Nur ile dedesi İzzettin ve yakınları kucaklarını alarak teselli etmeye çalıştı.

Şehit Öğüt’ün Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle saatlerinde babası İzzettin Öğüt’ün Akcami Mahallesi Hacı Çakır Sokak'taki evine getirildi. Burada şehit için dua edildi, helallik istendi. Ardından şehidin cenazesi Reşadiye Camii’ne getirildi. Buradaki cenaze törenine şehidin annesi, babası İzzet’in eşi Eda Nur, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde duygusal anlar yaşandı. Şehidin annesi gözyaşlarını tutamazken, baba İzzettin ile şehidin eşi Eda Nur Öğüt metanetini korudu. Şehidin oğulları Bekir Bora (3) ve Berk Buğra (1) cenaze töreninde kucaktan kucağı dolaştı. Olan bitenden habersiz küçük Buğra ve Bora, zaman zaman babasının Türk bayrağına sarılı tabutuna uzaktan baktı. Zaman zaman ağlayan iki çocuğu anne Eda Nur ile dedesi İzzettin ve yakınları kucaklarını alarak teselli etmeye çalıştı. Yaşananlardan habersiz olan iki kardeş, babalarını ellerindeki oyuncak top ve polis arabasıyla son yolculuğuna uğurladı.

Cenaze töreni öncesi Reşadiye Camii'nde şehit için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. İkindi namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazı sonrası katılımcılardan helallik istendi. Şehidin cenazesi, namaz sonrası askerlerin omzunda bir süre taşındı. Bu esnada merkez bankası yanında sıraya geçen askerler, şehit için selam durdu. Şehidin cenazesi bir süre omuzlarda taşındıktan sonra top aracına kondu. Şehit cenazesi Hava Şehitliği'nde toprağa verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.