Şebeke Suyu Evi Bastı

Şebeke Suyu Evi Bastı

Esenler'de şebeke borusundaki sızma sonucu bodrum kattaki bir ev sular altında kaldı. Dünden beri kovalarla evdeki suyu boşaltmaya çalıştıklarını dile getiren ev sahibi Bedir Kaymak, “Perişan durumdayız, bu zararımızı kim telafi edecek?”...

Esenler'de şebeke borusundaki sızma sonucu bodrum kattaki bir ev sular altında kaldı. Dünden beri kovalarla evdeki suyu boşaltmaya çalıştıklarını dile getiren ev sahibi Bedir Kaymak, “Perişan durumdayız, bu zararımızı kim telafi edecek?” diye yakındı.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış yer yer su baskınlarına da sebep oldu. Ancak, Esenler'de bir ev yağmur suyundan değil, şebeke borusundaki sızma sonucu su altında kaldı. Dairede büyük çaplı maddi hasara sebep olan şebeke suyu, ev sahibini de isyan ettirdi. Büyük bir mağduriyet yaşadıklarını dile getiren eve sahibi Bedir Kaymak, tesisatta kaçak olmadığını, baskının binanın yanı başından geçen şebeke borusundaki sızmadan kaynaklandığını söyledi. Sızmanın devam ettiğini dile getiren Kaymak, eve dolan suyu kendi imkanlarıyla kova ve leğen yardımıyla boşattıklarını ifade etti.

Binanın yeni olduğunu fakat dairelerinin dünden beri yaşanmaz hale geldiğini söyleyen Bedir Kaymak, “Bu durumda, bu zarar ve ziyanı kim ödeyecek? Müteaahhiti mahkemeye vermek zorundayım. Bu bina yeni bina. Altında 50 -60 santimetre beton var. Şebeke suyu böyle bir binaya nasıl sızar?” dedi, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti. Bu arada, ihbar üzerine olay yerine gelen yetkililer ise sızma yaptığı belirlenen şebeke borusunun geçtiği yeri kazarak onarım yaptı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.