Sebahat Tuncel:türkiye'den, Kobani'ye Koridor Açmasını Bekliyoruz

Sebahat Tuncel:türkiye'den, Kobani'ye Koridor Açmasını Bekliyoruz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda son günlerde yaşanan sokak olayları ve Güneydoğu bölgesindeki olayları değerlendirdi. Yaşanan sokak olaylarında 35 kişinin öldüğünü...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda son günlerde yaşanan sokak olayları ve Güneydoğu bölgesindeki olayları değerlendirdi. Yaşanan sokak olaylarında 35 kişinin öldüğünü belirten Tuncel, olayların nedeninin HDP gibi gösterilmesinin doğru olmadığını, sokağa çıkmanın, itiraz etmenin en doğal hakları olduğunu, iktidarın sokakları gerginleşitirecek tavır sergilediğini söyledi. Tuncel, Kobani'ye yardım için koridor açılmasını beklediklerini vurguladı.

Tuncel, son dönemde yaşanan gelişmelerin sorumlusunun AKP iktidarı olduğunu, kendilerirnin 2 aydan bu yana hükümet ile Kobani hakkında irtibat halinde olduklarını belirtti. Görüşmeleri yaparken hem tehlikeye dikkat çektiklerini, IŞİD'in Türkiye'nin komşusu olursa asıl tehlikenin bu olacağına işaret ettiklerini vurguladı.

Son dönemde yaşanan sokak kavgalarının oluşmasının nedeni HDP gibi gösterilmesine karşı çıktıklarını anlatan Tuncel, "Kobani'nin düşmesi ciddi kaos oluşturur. Yapılan bazı açıklamaların sorunu çözmek yerine derinleştireceğini düşünüyorum. İktidar hala sokakları gerginleştirecek, halkları karşı karşıya getirecek bir tutum sergiliyor." dedi.

Tuncel, sokağa çıkmanın,itiraz etmenin en doğal hakları olduğunu, bunu yıllardır yaptıklarını söyleyerek sanki ilk kez çağrı yaptıkları ve insanların sokağa çıktıkları gibi bir durumun doğru olmadığını anlattı. Tuncel, bu vesileyle insanların doğal eylem yapma haklarının engellendiğini belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Tuncel, hükümetten beklentilerinin ne olduğu yönündeki soruyu cevapladı. Tuncel, Kobani'ye hem insani yardım hem de silahlı yardımın gidebileceği tek yerin Türkiye olduğunu belirterek, taleplerinin orada eşit şartlarda savaşamayan Kürtlere yardım götürülmesi olduğunu, ve oradaka Kürtlerin uluslararası güçlerden yardım istediğini, Türkiye'nin bu koridoru açmasını beklediklerini söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.