Scholz: Türkiye İle Güçlü, Birleşik Bir Avrupa’ya İhtiyacımız Var

Scholz: Türkiye İle Güçlü, Birleşik Bir Avrupa’ya İhtiyacımız Var

Almanya'nın Hamburg Eyaleti Başbakan Olaf Scholz, “Türkiye ile perspektif içinde, büyük, güçlü, birleşik bir Avrupa’ya ihtiyacımız var.

Almanya'nın Hamburg Eyaleti Başbakan Olaf Scholz, “Türkiye ile perspektif içinde, büyük, güçlü, birleşik bir Avrupa’ya ihtiyacımız var.’’ dedi.

Hamburg Belediye Sarayı’ndaki bir programda konuşan Hamburg Başbakanı Olaf Scholz da, güçlü bir Avrupa için ortak para birimi Euro’nun gerekli olduğunu belirterek, “Euro tartışmasız Avrupa entegrasyonu ve gelişiminde bir dönüm noktasıdır ve yine bir başarı öyküsü olarak onun gelişimini göreceğiz.” şeklinde konuştu. “Türkiye ile perspektif içinde, büyük, güçlü, birleşik bir Avrupa’ya ihtiyacımız var.’’ diyen Scholz, ”Önümüzde şu an için zorluklar ve korkular olduğundan bizi ileriye götürmüyor. Biz, hiç kimseyi bırakmak istemiyoruz. Dayanışma, Avrupa Birliği’nin hayatta kalması için önemli bir faktördür.” dedi.

Programda onur konuğu olan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise dünyada ekonomik değişimin yaşandığını belirterek, ”Yeni dünya düzeninde Avrupa’nın başarılı olmasını istiyorsak bunu öğrenmeliyiz.’’ diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.