Sarıçam Kent Konseyi “tanıtmak İçin Tanımak Lazım” Sloganı İle Yola Çıktı

Sarıçam Kent Konseyi “tanıtmak İçin Tanımak Lazım” Sloganı İle Yola Çıktı

Sarıçam Kenti Konseyi düzenlediği basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ iki yıl için Sarıçam’ın çok büyük bir mesafe alacağını ifade etti. Sarıçam Kent Konseyi Başkanı...

Sarıçam Kenti Konseyi düzenlediği basın toplantısında basın mensupları ile bir araya geldi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ iki yıl için Sarıçam’ın çok büyük bir mesafe alacağını ifade etti. Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer ise ilçenin kurulan konsey sayesinde entelektüel birikimi en yüksek belediye olarak öne çıktığını söyledi. “Yaşadığımız kenti tanımıyoruz” diyen Özer “Adana’yı güzellikleriyle dünyaya tanıtmak için bir hayalimiz var.” dedi.

Kısa bir süre önce kurulan Sarıçam Kent Konseyi ilk basın toplantısını düzenledi. Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Adana’nın gelişimin bundan sonra yüzde 80 Sarıçam bölgesi üzerinden gerçekleşeceğini söyledi. Projelerini 2015’ten itibaren hızla hayata geçirmeye başlayacaklarını ifade eden Başkan Uludağ, iki yıl içinde alt yapı sorununu büyük oranda çözerek ciddi mesafe alacaklarını kaydetti. Bir beldeyi tanıtmak için önce tanımak gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Bilal Uludağ, bu anlamda Sarıçam’ı önce Adanalılara tanıtacaklarını söyledi. Adanalıların ancak o zaman şehrin tanıtımına katkı sağlayabileceğine işaret eden Uludağ, Sarıçam Kent Konseyi olarak da “Tanıtmak için tanımak lazım” sloganı ile yola çıktıklarına dikkat çekti. Başkan Uludağ, “Çukurova Üniversitesi sınırlarımızda, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi sınırlarımızda, Kanuni Üniversitesi’nin de sınırlarımızda olmasını arzu ediyorum. Sarıçam’da öğrencilerin kalabilecekleri nezih mekanlar kurarak bir öğrenci kenti yapmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kent Konseyi Başkanı Avukat Yusuf Özer ise konseyin hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kent konseylerinin belediyeler kanununda yer almasına rağmen kurulmadığı takdirde bir yaptırım uygulanmadığı için zorunlu olmadığını ifade eden Özer, bu sivil yapının kurulmasının tamamen başkanların ufku ile ilgili olduğunu vurguladı. Yusuf Özer, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın kent konseyini kurdurarak kendi ufkunu ve vizyonunu ortaya koyduğunu, bunun da Sarıçam için büyük bir şans olduğunu ifade etti. Özer “Sarıçam Belediyesi hem başkanın etrafındaki kadro itibari ile hem de kurduğu kent konseyi itibari ile entelektüel sermayesi en zengin belediye olarak öne çıkmaktadır. Bu da büyük bir şans olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

“Biz kent konseyi olarak Sarıçam’ın hayali olmayı hedefliyoruz.” ifadesini kullanan Özer, Sarıçam’ın doğal yapı ve güzelliklerini koruyarak gelişeceğini söyledi. Sarıçam bölgesinde yetişen ürünleri Sarıçam doğal markası adı altında başta Türkiye olmak üzere bütün dünyaya pazarlamayı amaçladıklarını kaydeden Özer şunları anlattı: “Adana markasının daha iyi tanınması için bireysel olarak da her ortamda kendimizi doğal görevli olarak addediyoruz. Adana’nın güzelliklerle anılması için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Bu kapsam Nisan’da Adana’da sloganıyla yapılan Portakal Çiçeği Karnavalı’nın önemsiyoruz. Biz de sahip çıkacağız ve Adana’yı daha dünyaya daha iyi tanıtılmasına katkıda bulunduğuna inanıyoruz. Adana’yı Sarıçam’dan dünyaya tanıtmak gibi bir hayalimiz var. Portakal Çiçeği Edebiyat Yarışması düzenledik ve ödüllerini bu karnaval kapsamındaki etkinlikler içinde vermeyi düşünüyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.