Şanslı gençler

Şanslı gençler

Atiker Konyaspor’un  Ziraat Türkiye Kupasında deplasmanda Trabzonspor ile oynadığı maçta birçok genç oyuncuya Aykut Kocaman tarafından forma şansı verildi. Gençler maçı kaybedip hatalar yapsa da ilerisi için umut verdi

Atiker Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası H Grubu son maçında deplasmanda Trabzonspor ile karşılaştı. Maç öncesi gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen yeşil-beyazlı ekipte Aykut Kocaman genç isimlere forma şansı verdi. Genç ve yedek ağırlıklı kadro rakibine 1-0 yenildi. Atiker Konyaspor’da ekipte lig maçlarında forma şansı bulmakta zorlanan isimler karşılaşmada forma giydi. Temsilcimizde son oynanan Çaykur Rizespor maçında 11’inde yer alan sadece 3 isim Trabzonspor maçında oynadı. Temsilcimizde Volkan Fındıklı, Nejc Skubic ve Halil İbrahim Sönmez bu maça da 11’de başlayan isimler oldu. Deni Milosevic ise maçın ikinci yarısında oyuna dahil oldu.

ABDÜL AZİZ DEMİRCAN

Atiker Konyaspor’un sezon başında kadrosuna kattığı genç kaleci Ziraat Türkiye Kupasında 3 maçta 90 dakika forma giydi.  Abdülaziz son Trabzon maçında da kalede ki yerini aldı. Genç kaleci gösterdiği performansla kalesinde güven vermedi.

CANDEMİR AKTAV

Atiker Konyaspor’un Anadolu Selçukspor’dan kadrosuna kattığı 22 yaşındaki genç stoper gösterdiği performansla Aykut Kocaman’ın gözüne girmeyi başardı. Trabzonspor ile oynanan kupa maçında Volkan Fındıklı ile birlikte stoper oynayan Can Demir hatalar yapmasına rağmen birçok kritik pozisyonda da önemli müdahalelerde bulundu. Oyuncu tecrübe eksikliğinin sıkıntısını yaşarken ilerisi için umut verdi. Can Demir Aktav bu sezon 3 kupa maçında 90 dakika forma giyerken bir kupa maçında ise oyuna sonradan dahil oldu.

RİZE MAÇINDA İLK KEZ FORMA GİYDİ

Bu maçlarda genel olarak iyi bir grafik çizen genç oyuncu Aykut Kocaman tarafından geçtiğimiz hafta iç sahada oynanan Çaykur Rizespor maçının kadrosuna alınırken son dakikalarda ise oyuna dahil olarak ligdeki ilk resmi maçına çıkmış oldu. Can Demir 17. Haftada oynanan Galatasaray maçında da 18 kişilik kadroda yer aldı ancak oyuna dahil olmadı.

EMRE CAN ATİLA

Atiker Konyaspor’a 2015-2016 sezonu başında Gençlerbirliği’nden transfer edilerek yeşil-beyazlı takımda profesyonel olan 20 yaşındaki genç oyuncu bu sezon kupa maçlarında forma giydi. Emre Can yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen oynadığı maçlarda tecrübe kondisyon eksikliği gözlerden kaçmadı. Genç oyuncu bu sezon 4 Ziraat Türkiye Kupası maçında forma giydi. 3 maça ilk 11’debaşlayan genç oyuncu 1 maçta ise sonradan oyuna dahil oldu.

MÜCAHİT AKÇAY

Atiker Konyaspor'un genç oyuncusu Mücahit Can Akçay, ilk kez resmi bir maçta forma şansı buldu. Konyaspor'un sezon başında Gençlerbirliği'nde transfer ettiği Mücahit Can Akçay, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 6.hafta maçında Atiker Konyaspor'un Trabzonspor ile oynadığı mücadele de forma giydi. Genç oyuncu karşılaşmanın 86.dakikasında Moryke Fofana’nın yerine oyuna dahil oldu. Sezon başında Gençlerbirliği’nden transfer edilen 18 yaşındaki oyuncu böylece ilk kez resmi bir maçta Konyaspor formasını giydi. Mücahit Akçay, elit gruplarda çıktığı 56 maçta 41 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.