Şan: Ortada şok edici bir durum yok!

Şan: Ortada şok edici bir durum yok!

Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, bazı medya organlarındaFİFAdan Konyaspora bir şok daha! başlığıyla çıkan haberlere sert tepki gösterdi.

Konyaspor'un resmi internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan, “Ortada şok edici bir durum bulunmuyor. FİFA’da yabancı oyuncularla ilgili birçok dosyamız var ve bu dosyaların içerikleri bilgimiz dahilinde. Bu karar bize 7 ay önce geldi. Biz de FİFA’dan gerekçeli kararı talep ettik ve gerekçeli karar tarafımıza ulaştı. 20 gün içerisinde Uluslar arası Spor Tahkim Kurulu (CAS)’na gerekli müracaatımızı ve itirazımızı yapacağız. Haksız bulunursak tabiki de cezayı ödeyeceğiz. Ama biz haklı olduğumuza inanıyoruz. Çünkü ortada Brezilya tarafının belirttiği gibi hülle yoluyla yapılmış bir transfer yok. Yabancı oyuncu transferinde iki ülke federasyonu arasında gerekli prosedür yürütülür ve transfer onaylanır. Bu işlemler resmi evraklarla yapılıyor. Konyaspor tarafından oyuncunun transferinde gerekli ücret ödenmiştir. Kaldı ki ortada yetiştirme bedeli gibi bir durumda kesinlikle söz konusu değildir. Oyuncu bonservis bedeli ödenerek transfer edilmiştir. Ortada kulübümüzle alakası olmayan bir uygunsuzluk var ve bu tamamen işin Brezilya cephesinden kaynaklanıyor. Kararın kamuoyuna yansıtılması ise kulübümüz üzerinde baskı oluşturmak ve var olan huzur ortamının bozulmasını sağlamaktan başka bir düşünce değildir. Camiamız müsterih olsun. Biz tamamen haklı konumdayız” dedi.

Kulüp Başkanı Ahmet Şan, “Bu tür durumlarda maalesef Türkiye olarak uluslar arası mahkemelerde bir başarı sağlayamıyoruz. Haklı olduğumuz bir durum söz konusu ve TFF’nun kulübümüze mücadelesinde destek vermesini istiyoruz. Ortada farklı bir durum var ve bu işin Brezilya tarafından kaynaklandığı yıllar sonra ortaya çıktı. İnşallah bu işinde üstesinden geleceğiz” derken açıklamasına şöyle devam etti:

“20 Ekim’de göreve geldik ve yaklaşık 1 yıllık bir süreyi tamamladık. Göreve geldiğimizde Konyaspor’da kayyum gibi görev yapacağımızı ve ekonomik sıkıntılar ve var olan borçların yanında FİFA’da bizi bekleyen dosyaların bulunduğunu kamuoyuyla paylaşmıştık. Bu dosyalar kamuoyuna yeni yansıdığı için şok mahiyetinde aktarılıyor. Bunun gibi FİFA’da birçok dosyamız var. Bunlara hazırlıklıyız. Bunun gibi birçok yazışma var ama neden sadece bizim dosyalarımız gündeme geliyor. Bunu kulübümüzü kamuoyu nezdinde zorda bırakmak için sıkıştırmak için yapılan taktiksel bir manevra olarak görüyoruz. Camiamız ve taraftarlarımız bu tür haberlere asla itibar etmesinler. Zaman kenetlenme ve kulübümüzün içerisinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması adına destek verme zamanı. Biz bir ve beraber olduktan sonra camiamız ve Konyaspor’a gönül verenlerin katkılarıyla zorlukların üstesinden geleceğimize inancımız tam. Bu tür şeylerle kimse dikkatini dağıtmasın. Kamuoyu sportif başarılarla ilgilendiği için yaşanılan sıkıntılar çoğu zaman gündeme gelmiyor. Bir kez daha tekrarlamakta fayda var. Bu sadece yönetimimizin halledeceği bir konu değil. Şehrin tüm dinamikleriyle herkesin elinden geldiği kadarıyla bu konuda bize destek vermesini bekliyoruz…”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.