Şan: Geçmişten ders aldık

Şan: Geçmişten ders aldık

Torku Konyaspor'un kulüp Başkanı Ahmet Şan, yönetim kurulunun 14 aylık görev süresini değerlendirdi

Torku Konyaspor Kulüp Başkanı Ahmet Şan Bera Otel'de düzenlediği toplantı ile görev  geldiklerinden buyana yaptıkları çalışmalarak hakkında bilgi verdi. Ekim 2011'de başlayan ve 14 ayı geride kalan görev süreleri içerisinde yapılanları ve gelinen noktayı anlatan Şan, 40 milyon liralık borcu verilen desteklerle 23 milyon liraya kadar indirdiklerini Torku Konyaspor'un geçen sezon yakalanan havanın tekrar oluşturulması halinde hedefe ulaşacağına inandığını söyledi. Kulüp Başkanı Ahmet Şan, İkinci Başkan Fatih Yılmaz, Başkan Yardımcıları Zeki Çimen, Selçuk Aksoy, Basın Sözcüsü İbrahim Çınar ve Futbol Şube Sorumlusu Hasan Dağlı'nın da hazır bulunduğu toplantıda 12.12.2012 tarihi itibariyle ödemesi gereken rakamları ve görev süreleri içerisinde yapılan ödemeleri içeren tabloları da basın mensuplarıyla paylaştı.

Konyaspor'un geçen sezon kılpayı kaçırdığı Süper Lig hedefinin ardından yeni sezonda yeni bir yapılanma gerçekleştirdiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Ahmet Şan,"Geçen seneki takımdan genç takım diye bahsediliyor. Bakıldığında oynayan genç oyuncuların sayısı belli. Takımımız geride bıraktığımız sezonda Süper Lig'in kapısından dönmüşse bunda takımın tecrübeli isimlerinin fazla sakatlık yaşamaması ve cezalı duruma düşmemelerinin katkısı büyüktü. Transfer yasağı sonrasında alt yapıdan gelen genç oyuncularımız içinde ciddi bir fırsat oldu. Oynayan oyuncularımızda bu forsatı iyi kullandılar. Bunun dışında geçen seneki takımımızdan genç takım diye bahsetmek doğru olmaz. Doğrusu tecrübeli oyuncularla birlikte iyi bir şekilde harman edilmiş genç oyuncuların ortaya koyduğu inanılmaz performans demek daha doğru olur" dedi.
Sezon başında gönderilen oyuncular ile ilgili de açıklamada bulunan  Ahmet Şan, "Mariusz Pawelek, Alvaro Mejia Perez, Mahamoudou Kere ve Marcin Robak gerçekten ciddi maliyetleri olan oyunculardı. Bu oyunculara hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ama bizim sezon başında belirlediğimiz bütçe bu oyuncuların devam etmesine yetmiyordu. Yeni bir kadro oluşturarak sezona başladık. Teknik direktör seçimi konusu da eleştirildiğimiz konulardan. O gün için en doğru karar verildi. Hüsnü Özkara Torku Konyaspor için önemli bir değer. 2002-2003 sezonunda şampiyon olan kadronun başında, 2009-2010 sezonunda da Süper Lig'e yükselen kadronun oluşumunda büyük emekleri var. Ama gidişat istediğimiz gibi olmayınca futbolun içerisinde olan bir görev değişimi yaşandı. Uğur Tütüneker hocamızın gelişiyle takımda yeni bir hava yakalandı ve bu da sonucunu 2 maçta gösterdi. Artık geçmişe iyisiyle-kötüsüyle bir sünger çekmek ve gereken dersleri alarak yaşananları geride bırakmalıyız" ifadelerini kullandı.

Ekim 2011'de göreve geldiklerinde 3 yıllık bir planlama yaptıklarını bunun ilk yılını geçen sezon Süper Lig'in kapısından dönerek geride bıraktıklarını da sözlerine ekleyen  Şan, "14 aylık bir süreyi değerlendirdiğimizde 40 milyın TL'lik borçla devraldığımz kulübün bugüne kadar yaklaşık 17 milyon TL'lik borcunu verilen desteklerle kapattık. Ama hala 23 milyon TL civarında bir borç var. Bu borcunda 2 milyon TL'lık kısmı 31 Aralık 2012'ye kadar ödenmesi gereken rakam. Biz geçen sene Konya'da yakalanan havanın yeniden oluşturulmasını ve el birliğiyle bu yükün altından kalkmayı planlıyoruz. Amacımız göreve geldiğimiz günde söylediğimiz gibi Torku Konyaspor'umuzun ulusal ve uluslar arası alanda kaybolan ve zedelenen itibarını yeniden kazanması. Bunun için yönetimde yer alan arkadaşlarımızla geceli gündüzlü yoğun bir mesai harcıyoruz. İnşallah bu sene sonunu iyi bitirir ve Süper Lig'e çıkarak bu borç yükünü atlatırız. Sportif başarı hedefinin yanısıra kulübümüzde kurumsallaşma ve mali disiplin konusunda da ciddi çalışmalarımız var. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda Konyaspor'a gönül veren herkesi yanımızda ve destekçimiz olarak görmek istiyoruz" dedi.

Takımın başarılı olması adına şehrin her kesimiyle kenetlenmesi ve olaya müdahil olması gerektiğinin de altını çizen Başkan Ahmet Şan, "Başarının gelmesi birlikteliğe, takıma sahip çıkılmasına ve gidilen yolda ulaşılacak hedefe inanılmasına bağlı. Bunu yaptığımız zaman başarı ve hedefte kendiliğinden geliyor. Torku Konyaspor hiçbir zaman hedefsiz bir takım olmamıştır. Hedefimiz Süper Lig. Ama bu bu sene olmaz da seneye olur. 3 yıllık planlama süremiz içerisinde bu hedefimize ulaşmak istiyoruz. İnşallah bunda da başarılı oluruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.