Samanyolu'nun Genç Şairi ‘özgürlük Yolunda’ İle Birinci Oldu

Samanyolu'nun Genç Şairi ‘özgürlük Yolunda’ İle Birinci Oldu

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şiir yarışmasında Samanyolu Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ali Can Keleş ‘Özgürlük Yolunda’ adlı şiiri ile birincilik elde etti.Aynı zamanda Samanyolu Yazarlık Okulu öğrencisi olan ve şiirinde...

Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şiir yarışmasında Samanyolu Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Ali Can Keleş ‘Özgürlük Yolunda’ adlı şiiri ile birincilik elde etti.

Aynı zamanda Samanyolu Yazarlık Okulu öğrencisi olan ve şiirinde Anadolu’nun çektiği sıkıntıya vurgu yaptığını belirten Keleş, şu dizeleri sıraladı:

“Kan ağlıyordu Anadolu, bir tarafta savaş, bir tarafta kıtlık. Katlediliyordu milletim, bir parça ekmeğe muhtaç kalmıştık. Oysa bir zamanlar biz değil miydik cihana hükmeden, Yetimleri doyurup onlara sevgi bahşeden? Ne oluyor Ey Anadolu, nedir bu halin? Ne işi var köyümde bu zalimlerin? Karşı konulmaz Türk’ün özgürlük sevdasına Zincir vuramaz kimse Türk’ün bağımsızlığına Çarpıştım, asla el değdirtmedim bayrağıma Bu, gül yüzlü anamın vasiyetidir bana Kan ve gözyaşı son bulacak huzur doğacaktı Bu topraklar yeniden barışa doyacaktı.”

“CUMHURİYET İLE GELDİ ÜLKEMİZE EŞİTLİK VE ADALET”

Şiirinin devamında Cumhuriyetin kurulmasıyla zulümlerin bittiğine işaret eden genç şair, “Mustafa Kemal yaptı beklenen hamleyi ve milletimiz izzetle yaşamayı hak etti. Demek Türk’ü hiç tanımamıştılar. Sonunda kaçmak zorunda kaldılar. Artık biz seçiyorduk ülkeyi yönetenleri. Bitmişti zulmün ve zalimlerin devri. Zira yeni bir şey duymuştuk ‘Cumhuriyet’. Bununla geldi ülkemize eşitlik ve adalet.” duygularını paylaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.