Samanyolu Yazarlık Okulu Şair Bahattin Karakoç’u Ağırladı

Samanyolu Yazarlık Okulu Şair Bahattin Karakoç’u Ağırladı

Samanyolu Yazarlık Okulu, şair Bahattin Karakoç’u ağırladı. Öğrencilerle söyleşide bir araya gelen şair, şiire gönül vermiş olanlara önemli mesajlar verdi.     Samanyolu Yazarlık Okulu yetkililerinden okulun işleyişiyle...

Samanyolu Yazarlık Okulu, şair Bahattin Karakoç’u ağırladı. Öğrencilerle söyleşide bir araya gelen şair, şiire gönül vermiş olanlara önemli mesajlar verdi.

    Samanyolu Yazarlık Okulu yetkililerinden okulun işleyişiyle ilgili bilgi alan ünlü şair, ortamın çok iyi ayarlandığını iyi bir eğitim almak için bu ortamı değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.

    "ŞİİR BİR HEVES GİBİDİR, GELİR GEÇER"

    Usta şair Bahattin Karakoç, Samanyolu Yazarlık Okulu öğrencileri ile yapmış olduğu söyleşide "Kim ne derse desin ben amatör bir şairim. Şiir bir heves gibidir, gelir geçer. Çok beğenilen şiirlerim vardı ama ben beğenmezdim. İnsan üslup sahibi oluncaya kadar hep başkalarının mallarını kullanır. Bunların hiçbirinin şiir olmadığı inancına vardım." dedi.

    Herkesin kullandığı üslubu, sesi, temayı kullanmamak gerektiğini, başkasından gördüklerini alıp benimseyerek onlardan kendisine gömlek dikmenin şablon olduğunu aktaran Karakoç, "Şiir benim değil, senin değil topyekûn bir milletindir. Matematik ne kadar değerliyse şiir de onun kadar değerlidir. Geçmişimizi doğru düzgün bilemiyoruz, günümüzü gün edemiyoruz, geleceğimizi planlayamıyoruz. Bir boşlukta savrulup duruyoruz. Ya şablonlar bir gün biterse? Üslup kazanırsınız, şiirlerinizin altına isminizi yazmasanız bile bu şiir filanın dedirtir. Siz burada çok başarılı bir Yazarlık Okulu kurmuşsunuz. Şimdi şiir yazmam diyorlar, şiir satmıyor diyorlar. Sanki onlarla sermaye yapıp şirket kuracaklar. Şiir satmaz ki, şiir satıyor diyen yalan söylüyordur! Bana şiirini satıyor musun deseler, hakaret sayarım." değerlendirmesini yaptı.

    "ŞİİR İNSANIN ÖZ SESİDİR, YÜREĞİDİR"

    "Şiir insanın öz sesidir, yüreğidir." diye devam eden Karakoç, "Mühim olan şiirin bir makamı olduğunu kabul etmek ona saygı duymak. İnsan isterse lastik gibi istediği zaman uzatabilir istediği zaman kısaltabilir. Kullandığımız dil bize yetmiyor diyorlar. Her milletin dili kendine göre asildir. Yenilik çok önemli. Monotonluk hiçbir zaman iyi bir şey değildir. Ben şiir yazıyorum, dünya üzerime gelse ben yine yazarım. Çünkü ben şiiri seviyorum. Şiir insanın içini aydınlatır. Babam bize çok şiir okurdu. Ben annemin hiçbir ninnisini hatırlamam ama babamın şiirlerini, okuduğu şiirleri hatırlarım.

Çevre seni ya var eder ya yok eder. Ama hepsinin üzerinde kendi benliğini oluşturup rotanı belirlersen sen yenilmezsin." düşüncesini paylaştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.