Samanyolu Öğrencileri Cern’i Ziyaret Etti

Samanyolu Öğrencileri Cern’i Ziyaret Etti

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcı laboratuvarı CERN’i ziyaret etti. Samanyolu Koleji'nden 12 öğrenci, 3 fizik öğretmeni ve bir idareci laboratuvarda...

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, İsviçre’nin Cenevre şehrinde bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcı laboratuvarı CERN’i ziyaret etti. Samanyolu Koleji'nden 12 öğrenci, 3 fizik öğretmeni ve bir idareci laboratuvarda incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

Samanyolu Koleji öğrencileri, İsviçre-Fransa sınırındaki Cenevre’de 1954 yılında kurulan ve bugün dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarı olan ve yerin 100 metre altında 27 kilometre uzunluğundaki tünelde yürütülen ATLAS, CMS, LHC ve ALICE deneylerini yerinde izledi. Dünyanın en gelişmiş ve güncel laboratuvarı olan CERN'de, öğrenciler evrenin oluşumu, parçacıkların kütle kazanması ve evrenin yüzde 96’sını kapladığı düşünülen antimadde (karanlık madde) hakkında bilim insanlarından bilgi aldı. Öğrenciler burada yapılan çalışmalar ve bilim üzerine merak ettikleri sorulara da cevap aradı.

SAMANYOLU’NDAN CERN’E İKİNCİ ZİYARET

Samanyolu Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Soner Öner yaptığı açıklamada, "Bu okul olarak CERN’e yaptığımız ikinci ziyaret oldu. Bu gezi ile öğrencilerimize hedef kazandırmayı amaçladık. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirirken bununla ilgili laboratuvar çalışmalarını yerinde incelemelerini istedik. Gerçekleştirilen program, öğrenciler açısından bilimsel anlamda hedef belirleyici oldu. Öğrenciler en gelişmiş teknolojiyi yerinde görüp, uzmanlar tarafından bilgilenme fırsatı elde ettiler." dedi.

Samanyolu Koleji öğrencileri, CERN ziyareti sonrası İtalya, Fransa ve Almanya turu yaparak Türkiye’ye döndü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.