Sakarya Fatih Koleji’nin Büyük Başarısı

Sakarya Fatih Koleji’nin Büyük Başarısı

Sakarya Serdivan Fatih Koleji’nin 7 öğrencisi, ABD’nin dünya çapında organize ettiği matematik yarışmasının birinci aşamasında büyük bir başarı elde etti.Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapılan Math Olympiads for Elementery and...

Sakarya Serdivan Fatih Koleji’nin 7 öğrencisi, ABD’nin dünya çapında organize ettiği matematik yarışmasının birinci aşamasında büyük bir başarı elde etti.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yapılan Math Olympiads for Elementery and Middle Schools’a (Ortaokullar Arası Matematik Olimpiyatları) Sakarya Serdivan Fatih Koleji damgasını vurdu. 60 ülkede akredite okullar tarafından 5 aşamada yapılan olimpiyatların ilk aşaması tamamlandı. 150 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen yarışmada, öğrencilerin yüzde 6’sı tüm sorulara doğru cevap verdi. Bu öğrenciler arasında 7 öğrencisiyle Fatih Serdivan Koleji de yer aldı.

Okul Müdürü Hakan Köse, ABD’nin dünya çapında organize ettiği en prestijli matematik yarışmasıyla gençleri bilimsel çalışmaya özendirdiğini söyledi. Köse, “Yarışmada ayrıca tüm soruların dünya genelinde yapılma oranı yüzde 49 iken, Serdivan Fatih Koleji takım olarak tüm soruların yüzde 83’ünü doğru cevaplayarak takım halinde de liderliği hak etmişlerdir. Bu yarışma temel matematik bilgisiyle birlikte problem çözme becerisi ve beyni çok yönlü kullanabilme yetisi de gerektiriyor. Bireysel bazda ve takım bazında büyük başarı gösteren minik dehalarımız ve öğretmenlerimizle Serdivan Fatih Koleji olarak okulumuzun ve Türkiyemizin ismini tüm dünyaya duyurmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.