Saka Kuşu Avlayan 5 Suriyeli Yakalandı

Saka Kuşu Avlayan 5 Suriyeli Yakalandı

Adana’da piyasada 35 ile 1000 lira arasında değişen fiyatlarda alıcı bulan, zarif ve çok güzel sesi ile bilinen Saka kuşlarını avladıkları iddiasıyla Suriye uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerle birlikte 67 Saka kuşu ele...

Adana’da piyasada 35 ile 1000 lira arasında değişen fiyatlarda alıcı bulan, zarif ve çok güzel sesi ile bilinen Saka kuşlarını avladıkları iddiasıyla Suriye uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. Yakalanan kişilerle birlikte 67 Saka kuşu ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, polis ihbar üzerine merkez Yüreğir ilçesi Karataş yolu üzerindeki Suriye plakalı bir otomobili durdurdu. Araçta yapılan aramada, kuş yakalamak için hazırlanmış ses ve ağ düzenekleri ile kafesler içinde avlanması yasak ve koruma altında olduğu belirtilen Saka kuşları bulundu. Araçtaki Suriye uyruklu 5 kişi gözaltına alındı. Polis, Köprübaşı Polis Merkezi’ne çektirdiği araçtaki Saka kuşlarını tek tek saydırdı. 67 Saka kuşu, doğal hayata salınması için Milli Parklar yetkililerine teslim edilecek. Bu arada, kuşları avladıkları belirlenen Suriyelilere cezai müeyyide de uygulanacak. Yetkililer kuşlar için hastalık tespiti yapıldıktan sonra doğal hayata salacaklarını belirtti. Suriyelilerin her birine bin 360’ar lira idari para cezası keserek ele geçirilen 67 kuş için de 26 bin 800 TL tazminat cezası verileceği ifade edildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.