“Şaibeli diyenler yargıya gitsin”

“Şaibeli diyenler yargıya gitsin”

Karaman’da gerçekleştirilecek il kongresi katılmak üzere Konya’ya gelen CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ve Suha Okay, Konya İl Başkanlığında düzenledikleri basın toplantısında gündemle ve olaylı geçen Konya il kongresiyle ilgili değ

 Konya il kongresi ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, seçimle ilgili iddiaları olanların yargıya gitmesini istedi. İl kongresinde daha önce partiye oy vermemiş 400 kişinin parti tüzüğünün 12. Maddesi delinerek üye yapıldığı iddialarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Biz yargının üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Herkes için yargı yolu açıktır. Seçimin şaibeli olduğunu iddia edenler yargıya başvursun. Şaibe varsa bunu yargı haleder. Biz yargının kararlarına saygılıyız” dedi.
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da Konya’da bundan böyle farklı bir Cumhuriyet Halk Partisi’nin olacağını belirterek, yeni ve güven veren bir sürecin de başladığını ifade etti. Atilla Kart, “Yeni genç bir kadroyla daha başarılı olacağız. Bundan böyle Konya’da yeni bir süreç başlıyor. Konya il yönetimi bundan sonra üzerine düşen görevi en iyi şekilde icra edecektir” diye konuştu. 
TÜZÜK GİBİ ANAYASA DEĞİŞTİRİLEMEZ
CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Suha Okay ise, Anayasa değişikliği ile ilgili olarak pazartesi günü AK Parti grup başkan vekilleri görüşeceklerini ancak AKP ile bir anayasa değişikliğine gitmeyeceklerini aktardı. “Anayasa değişikliğini siyasiler değil milletvekilleri verir” diyen Okay, “AKP milletvekilleri neye imza verdiklerini bilmiyorlar. Anayasa değişikliğinden kimsenin haberi yok. AKP parti iç tüzüğünü değiştirir gibi Anayasa’yı değiştiremez. Telaşlarla, önyargılarla anayasayı değiştiremezsiniz. CHP’nin bu anayasaya destek vermesi mümkün değildir” diye konuştu.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye’deki 100 bin kaçak Ermeni’yi sınır dışı ederiz’ sözlerine atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, “Bu insanlar kaçaksa bu zaten bir suçtur, bu insanların kaçak çalıştığı bilindiği halde tehdit olarak kullanılması da ayrı bir sorundur. Bu daha da büyük bir suçtur. Yasadışı bir işlem varsa kurumlar ilgilensin, bu insanlar niye tehdit ediliyor” dedi.
HASAN AYHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.