Sağlıklı Yaşam Merkezi Ve Annelik Okulu'ndan 12 Bin Kişi Faydalandı

Sağlıklı Yaşam Merkezi Ve Annelik Okulu'ndan 12 Bin Kişi Faydalandı

Afyonkarahisar’da bir yıl önce açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'ndan 12 bin kişinin faydalandığı belirtildi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, bir yıl içinde 12 bin kişiye hizmet vererek binlerce insanın ilaç kullanmadan...

Afyonkarahisar’da bir yıl önce açılan Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Annelik Okulu'ndan 12 bin kişinin faydalandığı belirtildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Lütfi Akgün, bir yıl içinde 12 bin kişiye hizmet vererek binlerce insanın ilaç kullanmadan mevcut hastalıklarının tedavisinin sağlandığını, ilaç kullanımının azaltılarak tamamen ortadan kaldırıldığını söyledi. Bunun dışında obeziteyle mücadele önemli bir adım attıklarını belirten Akgün, 5 yataklı olarak planlanan ve ileride sayısını arttırmayı planladıkları klinikte obezite tedavisine kurumsal bir standart getireceklerini belirtti. Akgün, “Bu sayede ticari bir pazar olarak görülen ve standartları olmayan sağlıklı yaşam ve obezite tedavisine kurumsal bir standart getirilmesine yardımcı olacağız. Bunun istismarının önüne geçilecektir." dedi.

Akgün, önümüzdeki günlerde kilo vermeyi tamamlayarak başarılı olan 50 kişiye üstün başarı belgesi vererek, onların bu başarı ve gayretlerine ortak olacaklarını anlattı. Haftanın belli günlerinde engelli veya yüksek kilolu çok sayıda kişinin evlerine giderek, sağlıklı yaşam merkezindeki hizmetlerin ulaştırıldığını ifade eden Akgün, özellikle kilolu çocuklara kendi yaş grubundaki çocuklarla beraber özel günler planlandığını ailelerle birlikte bir arada alınarak özel ortamlar oluşturulduğunu belirtti.

Akgün, şunları söyledi: "Merkezimize başvuran ve kontrollerini aksatan kişiler düzenli olarak telefonla aranarak, kontrollerini yaptırmak üzere merkezimize davet edilmektedirler. Ayrıca Dinar ve İscehisar ilçelerimizde de Sağlıklı Yaşam Birimlerini kurmuş, Sandıklı ve Bolvadin ilçelerimizde de kurma çalışmalarını tamamlamıştır. Mevcut tedavinin yaygınlaştırılması amacıyla 15 şehirden 400 akademisyen, doktor, ebe, hemşire ve sağlık çalışanına eğitim verilerek uygulanan metot ve yöntemler yaygınlaştırılmıştır."

Lütfi Akgün, 2015 yılında hayata geçirmeyi planladığımız Sağlıklı Yaşam ve Obezite Tedavi Kliniği’nin alanında tek olacağını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.