'Sadece Yunanistan Değil, Fransa Da Euro-bölgesinden Çıksın'

'Sadece Yunanistan Değil, Fransa Da Euro-bölgesinden Çıksın'

Euro karşıtı Almanya İçin Alternatif’in (AfD) Başkanı Prof.Dr. Bernd Lucke, Avrupa’nın güneyindeki ülkelerinin dışlanarak Euro-Bölgesi’nin küçültülmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Euro karşıtı Almanya İçin Alternatif’in (AfD) Başkanı Prof.Dr. Bernd Lucke, Avrupa’nın güneyindeki ülkelerinin dışlanarak Euro-Bölgesi’nin küçültülmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Euro-Bölgesi’nin mimarlarından Fransa’nın bile milli para birimine dönmesini gündeme getiren Lucke, “Rekabet gücü giderek zayıflıyor. Eğer Avrupa’nın kuzeyindeki ülkelere ayak uyduramayacaksa Euro-Bölgesi’ni terk etmelerini tavsiye ederim.” diye konuştu.

Yabancı Gazeteciler Cemiyeti (VAP) üyelerinin sorularını cevaplayan Lucke, Euro’nun Fransa ile Almanya arasındaki dostluğun simgesi olduğunu, ancak ortak para biriminin toplumlar arasında kin ve düşmanlığa sebep olabildiğini ifade etti. Euro-Bölgesi’nin küçültülmesi, üyelik şartlarının sertleştirilmesi gerektiğini savunan Lucke, “Üye ülkelerinin borçlarını üstlenilmesi durumunda Almanya’nın da ulusal para birimine geri dönmesi lazım.” dedi. Euro bölgesinden çıkmak için hukuki altyapının olmadığına dikkat çeken Lucke, ülkelerin kendi para birimlerine geri dönmeleri için hak tanınması gerektiğini ifade etti. Hükümetteki partilerin bilinçli bir şekilde Euro krizini seçim döneminde gündeme getirmediklerini vurgulayan Lucke, muhalefetteki partilerin de bu konuya az değinmelerinin dikkat çekici olduğunu belirtti.

"Halk kendilerini hangi faturaların beklediği konusunda net bir bilgiye sahip değil." diyen Lucke, 22 Eylül’deki genel seçimlerden sonra Euro krizi çerçevesinde yeni yükler gündeme geleceğini savundu. Seçimlerde yüzde 5’lik barajı aşarak Federal Meclis’e girme hedeflerinin gerçekçi olduğuna inanan Lucke, "Euro politikalarında değişiklik yapmayan hiçbir koalisyona üye olmayacağız. Büyük partiler politikalarında değişiklik yapacağına benzemiyor, Euro’da Fukuşima gibi bir olay yaşanmazsa tabii ki. Böyle olursa Angela Merkel’den her şey bekleyebilirim." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.