Sabancı Vakfı'ndan Nazmiye Muslu'ya ödül

Sabancı Vakfı'ndan Nazmiye Muslu'ya ödül

Londra 2012 Paralimpik Oyunları'nda ülkemizi başarıyla temsil ederek altın madalya kazanan Konyalı Milli Halterci Nazmiye Muslu Sabancı Vakfı...

Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi başarıyla temsil ederek altın madalya kazanan Konyalı Milli Halterci Nazmiye Muslu Sabancı Vakfı tarafından “Sakıp Sabancı Spor Ödülleri” kapsamında ödüllendirildi. Nazmiye Muslu ödülünü, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan’ın elinden aldı.
Başarılı sporcuya, 15 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ödülünü takdim eden Zerrin Koyunsağan, “Londra 2012 Olimpiyat Oyunları’nda ve Londra 2012 Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek bizlere madalya sevincini yaşatan sporcularımızı kutluyoruz. Sabancı Vakfı olarak, rahmetli Sakıp Sabancı’nın başarılı sporcuları desteklemek için başlattığı ödül programını devam ettiriyoruz. Sporcularımızı ödüllendirerek Sakıp Sabancı’nın vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ülkemizin adını dünyaya duyuran Nazmiye Muslu’yu da ödüllendirmekten mutluluk duyuyor, başarısında payı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.  
Zerrin Koyunsağan, sözlerine şöyle devam etti: “Özel sporcularımıza yönelik Olimpiyatlar ve diğer tüm spor müsabakaları, engelli gençlerimizin sporla hayata tutunmalarına ve dünyaya açılmalarına fırsat yaratıyor. Sporcuların başarılarının desteklenmesi ve teşvik edilmeleri için hepimize önemli sorumluluklar düşüyor. Sabancı Vakfı olarak, genç sporcularımıza destek olmak çalışmalarımız arasında önemli yer tutuyor.”
1994 yılında başlatılan ve bugüne kadar kesintisiz olarak devam eden Sabancı Vakfı’nın Ödül Programları çerçevesinde eğitim, sanat ve spor alanlarında başarılı kişiler ödüllendiriliyor.  Ödül Programlarından birisi de rahmetli Sakıp Sabancı’nın Sabancı Vakfı’na vasiyet olarak bıraktığı Sakıp Sabancı Spor Ödülleri… Bu kapsamda,  Olimpiyat Oyunları’nın yanı sıra Engelliler (Paralimpik) Olimpiyat Oyunları ve Özel Olimpiyatlar Dünya Yaz Oyunları gibi spor organizasyonlarında başarılı olan genç sporcular ödüllendiriliyor.   Sabancı Vakfı, Sakıp Sabancı Spor Ödülleri kapsamında bugüne kadar 111 sporcuyu, 1.280 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.