Saadet milletin partisi

Saadet milletin partisi

Saadet Partisi İl Başkanı Veli Tolu, partisinin Türkiye’de temelleri en sağlam, geçmişi ve birikimiyle iz bıraktığına vurgu yaparak, ülkenin siyasetinin geleceğine yön veren parti olduklarını söyledi


Saadet Partisi Seydişehir İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Mart ayı ilçe divan toplantısı parti binasında yapıldı. Toplantıya Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, Karabük İl Sorumlusu Serdar Akça, Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kuşdemir ve belde başkanları köy ve mahalle temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Seydişehir İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Kelle, “Bütün beldelerde belde teşkilatlarımız kurulmuş olup mahalle temsilcilerimiz de yapılan çalışmalar neticesin de tespit edilmiştir. Artık Seydişehir ilçe teşkilatı seçime hazırdır. Görülmüştür ki artık salonlar partimize yetmemektedir. Bundan sonra ilçe divan toplantılarımızı ilçemizin en büyük salonlarımızda icra edeceğiz” dedi.
İl Başkanı Veli Tolu da siyasetin ya makam ya da vatan sevgisi için yapıldığını belirterek, yönetime talip olan insanların bu iki amaçtan birisini kendilerine hedef olarak belirlediklerini söyledi. Tolu, “Bizim siyasi geçmişimizde 40 yıldır hiçbir rakibimiz ya da kişi ve kuruluş ‘Mili Görüşçüler siz milletin menfaatlerini düşünmediniz şu noktada kendi menfaat ve çıkarlarınız için siyaset yaptınız’ diyemez. Saadet Partisi bu ülkede temelleri en sağlam geçmişi ve birikimiyle iz bırakmış bir partidir. Bugün geldiği nokta itibari ile Türkiye siyasetinin geleceğine yön veren siyasi partinin adı Saadet Partisi’dir” dedi.
2010 yılında geçmişe dönük gelinen noktayı analiz edip millete sunmak gerektiğini ifade eden Veli Tolu, şöyle devam etti: “2005 yılında laik-anti laik kavganın kıvılcımı atıldı, hepimize yalan söylediler. 2005 yılı sonunda milletin bu hükümete vermiş olduğu 3 yıl dolmak üzereyken hükümet şöyle bir baktı, ekonomide bir gelişme yok, insan hak ve özgürlüklerinde bir gelişme yok o zaman hemen bir kavga çıkarmak lazım ve bu kavganın üzerine siyaset bina etmek lazım dedi. Ve 2005 yılının nisan ayında AB’nin dayatması ve direktifleriyle anayasa değişikliği yaptı. Bu anayasa değişikliğini de 1982 anayasasının kurmuş olduğu Yüksek Öğretim Kurumlarında Genel Kurmay 1 temsilci bulundurur ifadesinin anayasadan çıkardı ve bunu hepimiz alkışladık, evet demokratikleşiyoruz, insan hak ve hürriyetleri önünden engeller kalkacak diye sevindik. Bütün anayasal düzenlerde şarttır, bütün kanunlar anayasaya uygun olmak zorundadır. Bundan 10 gün sonra Türkiye’de uyum yasaları çıkartıldı çıkarılan uyum yasaları çerçevesinde YÖK’ün personel düzenlemesi yeniden ayarlandı. O kanun tasarısı içerisinde şimdi biz kat sayı adaletsizliğini de kaldıracağız ve artık bu ülkede meslek liseleri de diğer liselerle eşit şartlar altında üniversite sınavına girecekler bununda hazırlığını yapıyoruz dediler. Türkiye’de kıymet koptu bütün meslek lisesi mezunları, aileleri insaf sahibi bütün vatandaşlarımız heyecanlandı alkışladı ve hükümete övgüler yağdırdı, biz de destekledik. Fakat tezgâhı anlayın, oyunu anlayın, CHP karşı çıkıyor ve CHP’nin karşısında bütün herkes bir blok halinde bu kanunun çıkarılmasını istiyor. Ve Nisan ayında bu kanun çıkartıldı. Cumhurbaşkanına gönderildi! Ardından bir baktık ki tasarıya 10 gün önce anayasadan Genel Kurmay 1 temsilci bulundurur ibaresini çıkartan iktidar kanun taslağında bu ibareyi çıkarmamış! Bu nasıl bir tezgâhtır bu nasıl bir oyundur.”
Veli Tolu, konuşmasında, AKP hükümeti ile CHP ve MHP’nin aynı ekonomi politikasını uyguladığına dikkat çekti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.