Rusya’nın Önerisi Herkesi Memnun Etti

Rusya’nın Önerisi Herkesi Memnun Etti

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Mihail Margelov, Rusya’nın Suriye’nin kimyasal silahlarını uluslar arası kontrole devretmesi yönündeki önerisinin herkesi memnun ettiğini söyledi.

Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi Uluslar arası İlişkiler Komisyonu Başkanı Mihail Margelov, Rusya’nın Suriye’nin kimyasal silahlarını uluslar arası kontrole devretmesi yönündeki önerisinin herkesi memnun ettiğini söyledi. Margelov’a göre ABD’nin kırmızı çizgisinin geçilmesi önlenecek, Moskova’nın ısrarla karşı çıktığı dış askeri müdahale de gerçekleşmemiş olacak.

Suriye krizi ile ilgili tüm tarafların kompleks hala gelen sorundan çıkış için Rusya’nın önerisinin iyi bir çözüm olduğuna değinen Margelov, “Böylece ABD’nin kimyasal saldırı ile ilgili kırmızı çizginin geçilmesi ve askeri müdahale şartı ortadan kalkabilir…” dedi.

Interfax’a konuşan Margelov, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’de kimyasal silahların uluslar arası kontrol altına alınması durumunda askeri operasyon hazırlıklarını durduracağını söylediğini hatırlattı.

ABD’de siyasi çözüm isteyenler için olumlu bir gelişme olduğuna değinen Margelov, önerinin Suriye lideri Beşşar Esed açısından da önemli bir fırsat oluşturduğunu kaydetti. Margelov, “Esed böylece askeri varlıklarını ve kendi vatandaşlarının yaşamlarını muhtemel ABD saldırısına karşı koruyabilecek…” değerlendirmesinde bulundu.

Rusya’nın ortaya koyduğu istikrarlı yaklaşımın Suriye sorununa siyasi çözüm için yol açtığına değinen Rus senatör, “Henüz iç savaş var, muhalefet adına savaşan tecrübeli El Kaide teröristleri sorunu içinden çıkılmaz hale getiriyor.” dedi.

Margelov’a göre Rusya’nın önerisi ABD’de, Suriye’ye askeri operasyonu destekleyenlerin sayısında önemli bir azalmaya yol açacak. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.