Rusya’da Halin Kapatılması Türkiye İçin Başarı Hikayesine Dönüşecek

Rusya’da Halin Kapatılması Türkiye İçin Başarı Hikayesine Dönüşecek

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Pokrovski halinin ırkçı gösteriler nedeni ile kapatılmasının ardından zor durumda kalan Türk yaş meyve ve sebze sektörü için yeni fırsatlar gündemde.

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Pokrovski halinin ırkçı gösteriler nedeni ile kapatılmasının ardından zor durumda kalan Türk yaş meyve ve sebze sektörü için yeni fırsatlar gündemde. Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Aydın Sezgin yapılan çalışmalar neticesinde krizden orta vadede bir başarı hikayesi çıkacağını söyledi.

Cihan Haber Ajansı’na(Cihan) halin kapatılması ile ilgili değerlendirmede bulunan Sezgin, “Halin kapatılması Moskova Belediyesi'nin kendisine göre bir kısım haklı gerekçelerle aldığı bir karar. Bizim üreticilerimiz ve sektörümüz için yarattığı sorunu çözmek için gayret sarfettik. Kısmen sorun çözüldü. Önümüzdeki günlerde daha da olumlu adımlar atılacak. Görüşmelerimiz devam ediyor.” dedi.

Önümüzdeki dönemde yaş meyve ve sebze sektörü açısından çok olumlu gelişmeler olacağına inandığını kaydeden Büyükelçi, “Bu krizden de orta vadede bir başarı hikayesi üreteceğimize inanıyorum. Kısa vade sorunlar çözüldü. Orta vade için görüşmeler sürüyor. Uzun vade açısından ise bu kriz başarı hikayesine dönüşecek. Çok olumlu neticeler alacağımızdan eminim…” değerlendirmesinde bulundu. Sezgin yeni hal kurulması ve diğer bir çok alternatifle ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti.

HALİN KAPATILMASI TÜRKİYE’YE KARŞI BİR TAVIR DEĞİL

Rusya’da halin kapatılmasının Türkiye’ye karşı alınmış bir önlem olmadığını vurgulayan Büyükelçi şu tespitlerde bulundu: “Tam tersine biz sektörümüz üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için Rus dostlarımızla müşterek çalışıyoruz. Birçok alternatifler üzerinde ortak çalışmalarımız başladı. Halen müzakere halindeyiz. Gayet yapıcı ve dostane bir anlayış içinde bu konuyu ele alıyoruz.”

ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULDU

Geçen hafta Rusya’nın başkenti Moskova’ya gelen Ekonomi Bakanlığı bürokratları Rus yetkililerle görüşerek sorunun çözümüne yönelik “Çalışma Grubu” oluşturulmasını kararlaştırmıştı. Moskova Belediyesi’nde yapılan görüşmeye Büyükelçi Sezgin’in yanısıra Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Uğur Bülent Ecevit, Büyükelçilik Ticaret Müşaviri Hakkı Karabörklü, Moskova Belediyesi Dış Ekonomik ve Uluslar Arası İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı Vladimir Lebedev ve diğer yetkililer katılmıştı.

Çalışma Grubu’nun ilk toplantısını 31 Ekim’de Moskova’da yapması ve alternatif projeleri ele alması bekleniyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.