Rusya, Nato Zirvesine Davet Edilmedi

Rusya, Nato Zirvesine Davet Edilmedi

NATO’nun Eylül başında Güney Galler’de yapacağı zirveye Rusya davet edilmedi. Kommersant gazetesi Rusya’nın NATO zirvesinde yer almayacağını duyurdu.Rusya diplomatik kaynaklarından edindiği bilgiyi aktaran gazete, mevcut şartlarda Moskova’nın...

NATO’nun Eylül başında Güney Galler’de yapacağı zirveye Rusya davet edilmedi. Kommersant gazetesi Rusya’nın NATO zirvesinde yer almayacağını duyurdu.

Rusya diplomatik kaynaklarından edindiği bilgiyi aktaran gazete, mevcut şartlarda Moskova’nın zirvede olmayacağını belirtti. NATO kaynakları da Rusya’nın gelecek zirveye katılmasının mantıklı olmadığını ifade etti.

NATO zirvesinde 60’dan fazla ülkenin liderinin katılması, Rusya ile ilişkiler, Rusya-NATO ilişkileri, Ukrayna ile NATO’nun ilişkilerinin güçlendirilmesi ve ittifakın koordinasyonunun güçlendirilmesi gibi konular zirvede ele alınacak.

İttifak 2014 sonrası üye olmayan ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesi, açık kapı politikalarının devam ettirilmesi ve Soğuk Savaş sonrası güvenlik konularını masaya yatıracak. Askeri harcamaların önemine dikkat çekilecek zirvede, Amerikan askerlerinin çekilmesi sonrası Afganistan’ın geleceği olacak.

Ukrayna krizi nedeni ile Rusya-NATO ilişkileri askıya alınmış durumda. Moskova, NATO’nun eski Sovyet ülkelerine doğru genişleme programından endişe duyuyor. Moskova’ya göre, NATO’nun Gürcistan ve Ukrayna’yı üyeliğe dahil etme girişimleri bu ülkelerin parçalanmasına neden oldu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.