Havacılık sektöründe "insan kaynağı" sorunu, THK Üniversitesinde yeni açılan bölümlerle çözülecek

Havacılık sektöründe "insan kaynağı" sorunu, THK Üniversitesinde yeni açılan bölümlerle çözülecek

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, "Gözü yükseklerde olan, istikbali göklerde arayan, tutkusu havacılık olan öğrencilerimizi, üniversitemize bekliyoruz." dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, gözü yükseklerde olan, istikbali göklerde arayan, tutkusu havacılık olan öğrencileri beklediklerini belirterek, bu yıl sektörün ihtiyaçları doğrultusunda insan kaynağı yetiştirmek için 3 yeni bölüm açıldığını söyledi.

Er, AA muhabirine yaptığı açıklamada, THK Üniversitesinin ülkenin sadece havacılık ve uzay bilimleri alanında eğitim veren tek tematik üniversitesi olduğunu anımsatarak, 2011'de eğitim-öğretim hayatına başlayan üniversitede, havacılık ve uzay bilimleri alanında başta savunma sanayisinin öncü kuruluşları olmak üzere sektörün ihtiyaçları doğrultusunda eğitim verdiklerini ve nitelikli insan yetiştirdiklerini belirtti.

Bu yıl havacılığa meraklı gençleri THK Üniversitesinde okumaya davet eden Er, "Gözü yükseklerde olan, istikbali göklerde arayan, tutkusu havacılık olan öğrencilerimizi üniversitemize bekliyoruz. Havacılık tutkunu öğrencilerimizi, üniversitemizde eğitmekten büyük onur duyuyoruz." dedi.

Rahmi Er, havacılık ve uzay bilimleri alanında eğitim, öğretim ve araştırma faaliyeti yürüten üniversite olarak sektörün ihtiyaç duyduğu mühendisinden teknikerine, kabin memurundan hava işletmeciliğine kadar uzman personelin yetişmesine katkı sunduklarını bildirerek, "Üniversitede sektörün beklentisi, sahanın ihtiyaçları doğrultusunda bu yıl hibrit ve elektrikli taşıtlar teknolojisi, uçuş harekât yöneticiliği ve hava aracı imalat teknolojisi programlarını açtık." diye konuştu.

Çağa uygun açılan yeni bölümlerden ilki olan hibrit ve elektrikli taşıtlar teknolojisi ile bu alandaki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamayı amaçladıklarını dile getiren Er, ön lisans programı olan bölümü tercih eden öğrencilerin, hibrit ve elektrikli araç teknikeri olarak sektörde iş imkanı elde edebileceğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.