Rusya: Bm Uzmanlarının Kimyasal Saldırı Raporu Yetersiz

Rusya: Bm Uzmanlarının Kimyasal Saldırı Raporu Yetersiz

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabkov, Şam’da Beşşar Esed ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le yaptığı görüşmelerin ardından basına yaptığı açıklamada, BM uzmanlarının 21 Ağustos saldırısı ile ilgili hazırladıkları raporunun yetersiz ve ilkel o.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riabkov, Şam’da Beşşar Esed ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim’le yaptığı görüşmelerin ardından basına yaptığı açıklamada, BM uzmanlarının 21 Ağustos saldırısı ile ilgili hazırladıkları raporunun yetersiz ve ilkel olduğunu iddia etti.

Açıklanan raporun herhangi bir sonuca gitmek için temel oluşturmadığını savunan Riabkov, BM uzmanlarına Şam yönetimi tarafından kimyasal saldırının muhalefet tarafından yapıldığına dair kanıtların verildiğini ifade etti.

Riabkov, “Biz saldırının muhalefet tarafından yapıldığına dair yeni kanıtlar aldık. Bunlar Arapça. Rusya’ya çevriliyor. Rusya bunlardan nasıl bir sonuç çıkaracak göreceğiz. Acele edilmeden detaylı bir şekilde çalışılacak. Ben yeni durumunda bundan sonraki konuşmaların yönünü değiştireceğinden eminim” dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ılımlı muhalefet temsilcilerinin Suriye yönetimi ile diyaloga sıcak baktığını, Şam Rusya Büyükelçiliği’nde yaptıkları görüşmelerde Cenevre-2’ye katılıma olumlu cevap verdiklerini belirtti.

Rus diplomat Şam temaslarında yetkililerin Lavrov-Kerry görüşmesinde sağlanan anlaşma çerçevesinde bir hafta içinde kimyasal silah envanterlerini Lahey’e gönderecekleri sözünü verdiğini aktardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.