Ruslar Karaman'a Süt İşleme Tesisi Kuracak

Ruslar Karaman'a Süt İşleme Tesisi Kuracak

Bir taraftan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi faaliyet çalışmaları sürerken, diğer taraftan Karaman için kırsal kalkınmaya yönelik yatırım hamleleri de artmaya başladı.

Bir taraftan Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi faaliyet çalışmaları sürerken, diğer taraftan Karaman için kırsal kalkınmaya yönelik yatırım hamleleri de artmaya başladı. Karaman Valisi Murat Koca, Rus yatırımcının Karaman’da süt fabrikası ve işletme tesisi kurmak için adım attığını belirterek, çalışmaların hız kazandığını söyledi.

SLAVIA adı altında Rus firmasının öncülük ettiği yatırımla ilgili Karaman’da günlük 600 tonluk bir süt işleme tesisinin kazandırılması amaçlanıyor. İlde günde 2 bin ton işletme kapasitesi bulunmasına rağmen 200 ton süt üretimi yapıldığına dikkat çeken Vali Koca, “Maalesef kapasiteyi kullanamıyoruz. Günlük 2 bin ton işletme kapasitesine rağmen 200 ton süt üretebiliyoruz. Ülker Süt Grubu Ak Gıda firmasının da kapasiteyi artırma adına hedef günlük bin tondan bin 500 tona yükseltmek. İnşaalah Salur köyünde 2.3 milyon TL’lik modern süt sığırcılığı ve Rusların süt fabrikası ile açığı kapatma adına hedefleri adım adım tamamlayacağız. Şeytanın bacağını kırıyoruz. Bu proje ve hizmetlerin inşallah arkası gelir, bereketli olur.” dedi.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.